Nyhet: SALMA Burger!

Vi lanserer nyheten SALMA BRG – den originale lakseloinen av samme høye kvalitet som vi har laget til ren SALMA-burger. Burgeren er det perfekte sommerproduktet som kan legges rett på grillen eller stekes i panne.

 

SalmaBRG

SALMA BRG er vår lakseburger som består av SALMA kuttet i små biter, blandet med litt salt. Dette er et unikt produkt, og burgeren passer perfekt til grillen eller steking i panne. Hver burger veier 130 gram, og produktet formes og vakuumeres akkurat på samme måte som SALMA loin. SALMA BRG finner du på Meny.

– SALMA BRG er et produkt vi har jobbet med i lang tid, og vi er stolte av å endelig lansere dette på markedet. Kvaliteten er suveren, slik at det er enkelt å lykkes på kjøkkenet med den perfekte lakseburger, sier Christine Okkenhaug Monsen, Marketingsjef i SALMA.

Tilberedningstips: 

  • La SALMA BRG ligge i romtemperatur i ca. 20 minutter før steking.
  • Stek SALMA BRG på middels varme i 2 minutter på hver side.
  • La den hvile i 2 minutter før servering.

 

Oppskrifter:

SALMA Burger med avokadokrem og mangosalsa

26-april-16-SALMA-burgers33937_3

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 4 stk SALMA burger
  • 4 stk Brioche burgerbrød
  • Mangosalsa:
  • 1 mango
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 chili
  • 1 håndfull koriander
  • 1 lime
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • Avokadokrem:
  • 2 avokado
  • 1 dl rømme
  • 1 lime
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Mangosalsa:

  1. Kutt mango og rødløk i små terninger.
  2. Finhakk chilli og koriander.
  3. Bland ingrediensene sammen og tilsett saften fra lime og hvitvinseddiken.
  4. Smak til med salt og pepper.

Avokadokrem:

  1. Fjern steinen fra avokadoen, og ta ut kjøttet med en skje.
  2. Bland sammen avokado, rømme og limesaft i en bolle og kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin eller med en stavmikser.
  3. Smak til med saften fra lime, salt og pepper.

Montering:

  1. La SALMA burger hvile i 20 min i romtemperatur før steking.
  2. Panne: Stek SALMA burger i panne på middels høy varme i 2 min på den ene siden, snu og stek 2 min på den andre siden.
  3. Grill: SALMA burger på grill trenger litt kortere tid enn i panne. Stek gjerne ferdig på en side og bare vipp rundt siste sekundene for å få grillskorpe på begge sider. Når SALMA burger skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm. SALMA burger pensles med litt nøytral olje før grilling. Grill først den ene siden i ca 2 min. Vipp så burgeren rundt og grill i ca 1/2 min på den andre siden. SALMA burger smaker best om den får hvile 2 min før servering.
  4. Fordel 2 ss avokadokrem på nederste del av brødet.
  5. Legg på burgeren, og topp med mangosalsa.
  6. Legg brødet på toppen av burgeren.

SALMA BBQ Burger

bbqburger

Dette trenger du til 2 porsjoner:

  • 2 stk SALMA burger
  • 2 stk Brioche burgerbrød
  • 2,5 ss rømme (gjerne Rørosrømme)
  • 1 vårløk
  • Sprøstekt løk
  • 1 bifftomat
  • 1 hjertesalat
  • BBQ-saus

Slik gjør du:

  1. La SALMA burger hvile i 20 min i romtemperatur før steking.
  2. Panne: Stek SALMA burger i panne på middels høy varme i 2 min på den ene siden, snu og stek 2 min på den andre siden.
  3. Grill: SALMA burger på grill trenger litt kortere tid enn i panne. Stek gjerne ferdig på en side og bare vipp rundt siste sekundene for å få grillskorpe på begge sider. Når SALMA burger skal grilles er det viktig at grillen er ordentlig varm. SALMA burger pensles med litt nøytral olje før grilling. Grill først den ene siden i ca 2 min. Vipp så burgeren rundt og grill i ca 1/2 min på den andre siden. SALMA burger smaker best om den får hvile 2 min før servering.
  4. Anrett 1,5 ss Rørosrømme på nederste del av brødet. Skjær bifftomat i skiver og grill 4 stk på hver side.
  5. Grill 4 blader av hjertesalat. Legg 2 skiver bifftomat og 2 blader hjertesalat på hvert burgerbrød.
  6. Legg så på SALMA burger og pensle med BBQ saus. Topp med rømme, nsnittet vårløk og sprøstekt løk.
  7. Legg til sist på toppen av burgerbrødet.