fb_1200x628_413 (002)

Vår SALMA burger er perfekt på grillen!

Det er ikke SALMA hvilken burger du velger. SALMA BRG er laget av 100% ren SALMA. Dette produktet passer perfekt på grillen i sommer eller å steke i en panne. SALMA BRG får du kjøpt hos Meny, Spar, Eurospar og Joker.

 

 

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 4 stk SALMA burgere
  • 4 stk burgerbrød, gjerne brioche
  • 1 stk agurk
  • 2 stk vårløk
  • en neve korianderblader
  • 1 stk vinterreddik (rettich)
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 bit fersk ingefær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik
  • 1 stk rødløk
  • majones
  • soyasus
  • søt soyasus (kan sløyfes)

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Kok opp vann, eddik, sukker og revet ingefær. Trekk kjelen deretter av platen og la den kjøle seg ned.
  3. Del vinterreddik, gulrot og rødløken i tynne strimler. Legg vinterreddik og gulrot sammen i en bolle og rødløk i en egen bolle.
  4. Hell halvparten av den nedkjølte blandingen med vann, eddik og sukker over vinterreddik og gulrot og resten av helles over rødløken. Sett så begge bollene inn i kjøleskapet.
  5. Skjær agurk og vårløk i tynne strimler og hakk korianderblader.
  6. Legg burgerbrødene i ovnen til de er gjennomvarme.
  7. Krydre burgerne med litt salt og pepper og stek eller grill dem på middels høy varme i ca to minutter på hver side. Burgerne er aller best når de har en litt rå kjerne i midten.
  8. Ta ut brødene av ovnen og smør på majones på begge snittflatene. Fordel agurk og syltede grønnsaker på brødene og drypp over litt soyasaus.
  9. Legg så på burgerne og topp med vårløk og koriander.
  10. Igjen; drypp på litt soyasaus (eventuelt søt) til sist. Legg på toppen av burgerbrødet og server.