Theas Nigiri sushi

Av Thea Olsen Bolstad fra bloggen My Little Kitchen.

SALMA er ypperlig å bruke til sushi. Fisken er av god kvalitet, lettvint å bruke og ser veldig lekker ut på nigiri sushi. Her er min favorittoppskrift på sushi med SALMA.

http://www.salma.no/content/uploads/2015/03/image1-144x144.jpg
theasnigiri_2

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • Nigiri med SALMA:
  • 200 g SALMA
  • 1 kopp sushiris
  • 1 1/2 kopp vann
  • 1/4 kopp risvinseddik
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • Server med:
  • Soyasaus
  • Wasabi
  • Syltet ingefær

Slik gjør du:

  1. Begynn med å koke risen. Ha vann og ris i en kjele. Kok opp, og la så småkoke til risen er ferdig.
  2. Ha risvineddik, sukker og salt i en kopp. Varm i mikrobølgeovnen i cirka 20-30 sekunder.
  3. Bland risvineddiken inn i risen. Risen skal være klebrig.
  4. Ha risen i en skål og la den avkjøle seg på kjøkkenbenken.
  5. Form risen til passe store, ovale risputer. Klem risputene faste, slik at de ikke går i oppløsning.
  6. Bruk en skarp kniv og skjær SALMA laksen i 2-3 mm tynne skiver. Legg en skive laks over hver rispute.
  7. Server nigiri sushi med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Tips

Når du skal forme risen er det lurt å ha litt vann på  hendene – da blir det mye enklere.

mylittlekitchen_salma
thea_sushi
sushisalmanigiri
sushisalma2
nigiri2

Navn: Thea Olsen Bolstad

Yrke: Skoleelev på Nordahl Grieg videregående skole og matblogger på mylittlekitchen.no.

Matinteressen:
Jeg har så lenge jeg kan huske synes det har vært spennende å være sammen med mamma og pappa på kjøkkenet. Matinteressen kom virkelig i 11 års alderen etter at jeg begynte med mat og helse på skolen. Siden jeg startet matbloggen, My Little Kitchen, som 15 åring har jeg utviklet meg mye gjennom bloggen både på baking og matlaging. Jeg lager ofte middag hjemme og sushi er definitivt en favorittrett. Jeg koser meg på kjøkkenet og synes det er spennende å prøve ut nye smakskombinasjoner. Noe av det som fascinerer meg mest med matlaging er at det finnes uendelig mange ulike oppskrifter å prøve ut. Med matbloggen min ønsker jeg å vise hvor gøy det er å lage mat og inspirere andre til å prøve seg frem på kjøkkenet.