Kronprinsen på SALMA-besøk i Paris

Som en del av kronprinsens offisielle besøk til Paris denne uken, møtte han tre norske matprodusenter som satser i Frankrike, deriblant SALMA.

H.K.H Kronprins Haakon er i Paris i anledning UNESCOs 38. generalkonferanse, der han talte tirsdag. Som en del av besøket og som en ”matpause”, gikk turen til Frankrikes eldste stormagasin La Grande Epicerie de Paris (Bon Marché) hvor kronprinsen fikk møte noen norske matprodusenter på hvert sitt stadium i sin internasjonale satsning, deriblant SALMA. La Grande Epicerie de Paris er noe av en institusjon, og det er av stor betydning for små, norske produsenter å bli tatt inn i deres sortiment. SALMA er allerede godt etablert i Frankrike, og vi har mottatt flere priser for vår sjømat.

Frankrike representerer en fantastisk kulinarisk tradisjon basert på kvalitet og innovasjon. De har også gått foran i forståelsen av hvor viktig det er med lokalt produsert mat som har en tydelig og god historie som SALMA.

Kronprins Haakon fikk møte representantene for SALMA, og vår administrerende direktør i SALMA, Trym Eidem Gundersen. De drakk kaffe med kronprinsessen, hvor han blant annet fikk høre om SALMAs erfaringer i møtet med det franske markedet, og selvsagt smake på laksen.

Kronprins Haakon på SALMA-besøk i Paris
F:v: H.K.H Kronprins Haakon, ambassadør Rolf Einar Fife, administrerende direktør i SALMA Trym Eidem Gundersen, SALMA-ansvarlig i Frankrike Mathieu Savigner-Boutruche, SALMA-selger i Paris Romain Gentil.
Kronprisen på SALMA-demo i Paris
Kaffeslabras med Kronprinsen[1]

Kilde: kongehuset.no