Lakserevolusjonen SALMA hedret

– SALMA er rå laks fra Bømlo som smaker rent og friskt. Vi tar det nesten som en selvfølge, men det er kun 10 år siden SALMA revolusjonerte måten vi nordmenn spiser fisk på. Det er på tide at de får et bevis på at de er blant de beste i sin kategori. SALMA får derfor Spesialitet-merket for unik smak, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale, da SALMA fikk tildelt diplom, heder og ære under åpningen av Matstreif.

IMG_2697
Administrerende direktør i SALMA, Tine Hammernes Leopold, etter utdelingen sammen med landbruks- og matminister, Jon Georg Dale, og Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk.

– SALMA er den originale lakseloinen med sashimikvalitet som gjennom 10 år har bidratt til å gjøre det så godt og enkelt for forbruker å spise laks. Spesialitetsmerket er et bevis på den unike kvaliteten og den gode smaken verdsettes – vi er utrolig stolte av å motta dette merket, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Tine Hammernes Leopold, administrerende direktør i SALMA.

Lokalt fra Bømlo

Råvaren SALMA kommer fra oppdrettsanlegg rundt Bømlo. Den familieeide bedriften Bremnes Seashore står bak. Bedriften har full kontroll på hele verdikjeden fra rogn til klekking og oppdrett. De bruker også en helt egen slaktemetode: «Kald fisk»-metoden.

“Kald fisk”-metoden betyr at fisken nedkjøles naturlig i kaldt sjøvann før foredling, og bearbeides umiddelbart etter at den hentes opp fra vannet. «Kald fisk»-metoden bidrar til en unik fasthet og konsistens på SALMA-fileten.

Håndskjært med egen CV

SALMA baserer seg på godt håndverk. Fisken må gjennom en manuell utvelgingsprosess, og hver filet skjæres ut for hånd. Alle ledd av produksjonen foregår i hovedsak på Bømlo, fra utklekking av rogn til ferdig produkt i butikken. Dermed kan SALMA faktisk lage en CV for hver fisk som viser hvilken oppdrettsmerd fisken kommer fra, nøyaktig hvor merden har stått i havet, og hvilket fôr fisken har fått.

IMG_2671
Prim og Huldreost fra Avdem Gardysteri, laks fra SALMA og fjellgris fra Stølsvidda ble hedret med Spesialitet-merket på Matstreif.
IMG_2682
Fra venstre: Inger Saxebøl, markedsdirektør i SALMA, og Tine Hammernes Leopold, administrerende direktør i SALMA.