Inspirasjon til deilige laksemiddager, lunsjtips og mat til familien

Det er en annerledes hverdag og fellesnevneren for de aller fleste er mye tid hjemme. Noen opplever dagene som lange med mye ekstra tid, mens andre har hektiske dager med hjemmekontor, samtidig som barna har hjemmeskole og hjemmebarnehage.

Laksemiddag er en enkel vei til et godt og næringsrikt måltid. Vi ønsker å gi deg inspirasjon til matlagingen uansett hvilken situasjon du befinner deg i. Det kan være vanskelig å være kreativ og spise sunt disse dager, men under har vi satt sammen middagstips til enhver – raske, sunne og enkle hverdagsmiddager, familiemiddager, enkle lunsjoppskrifter og oppskrifter som passer utmerket når du har god tid eller skal kose deg litt ekstra.

Bruk oppskriftene under som inspirasjon, og ta en titt i kjøleskapet på hva du allerede har liggende. Ofte har man frukt og grønnsaker som gjerne kan byttes ut med det som står i ingredienslisten. Dette er både positivt for å redusere matkast og miljøet.

poke bowl, sauser, tilbehør

Middagstips til rask og sunn laksemiddag

«Hva skal vi ha til middag» – dette er et spørsmål mange stiller seg selv, og som ofte ikke er så enkelt å svare på. I en hektisk hverdag hvor man kjenner på tidsklemma kan det være vanskelig å tenke nytt og kreativt på kjøkkenet. For å hjelpe deg litt på veien har vi plukket ut noen enkle, sunne oppskrifter som passer til hverdagsmiddag for én, to eller til familien.
Flere hverdagsoppskrifter med laks på under 30 minutter finner du her 

Familiemiddag - lag laksemiddag sammen med barna

Fisk til middag trenger ikke å være kjedelig. Aktiviser barna ved å inkludere dem i matlagingen. Bruk tilbehør du allerede vet at barna er begeistret for, eller la de være med å bestemme hva de ønsker som tilbehør til for eksempel lakseruller eller nuggets med laks. Her finner du flere barnevennlige middagstips som vil falle i smak hos store og små.

Hjemmelaget kvalitetsmat med laks

Har du lange dager hjemme og tid til overs? Da er det en gyllen mulighet til å prøve seg frem på kjøkkenet. Vi har gode oppskrifter på røkelaks, ovnsbakt laks og hjemmelaget sushi. Det finnes ulike typer sushi – våre favoritter er maki sushi og nigiri sushi. Er dere flere personer i husholdningen er dette både gøy og sosialt å lage sammen.

Les her for å få tips til hvordan du kutter laksen når du skal lage sushi.

Gode lakseretter når du skal kose deg ekstra

Med mye tid hjemme i disse spesielle omstendighetene er det lov til å kose seg litt ekstra. Lag en deilig lunsj, middag eller forrett med laks til deg selv og familien. Nå som vi beveger oss mot sommeren er en frisk ceviche med laks perfekt å servere. Noe ekstra godt trenger nødvendigvis ikke å ta for mye tid.

Få tips til hvordan du skjærer sashimi her 

 

3 gode lunsjtips til hjemmekontoret

Mange har tatt med seg jobben hjem, og det betyr også endrede lunsjvaner. En sunn og spennende lunsj kan bidra til å holde motivasjonen og arbeidsgleden oppe. Vi har funnet frem noen raske, enkle lunsj oppskrifter.

Tips!
Har du lakserester igjen fra middagen? Spar dette til en god lunsj eller en ny middag. Bruk laksen som pålegg på brødskiva. Frisk gjerne opp med litt ekstra krydder og urter, eller lag en deilig lakserøre. Rester av SALMA laks passer også utmerket å ha i en wok eller pastasalat dagen etter. Husk å legge restene i en tett boks i kjøleskapet etter måltidet. Da kan det holde seg i et par dager.

 

Tips

Ønsker du å unngå matbutikker eller er du i hjemmekarantene? SALMA laks tilbys på flere av dagligvarekjedenes nettbutikker med hjemlevering.