SALMA with mango salsa

2016.02.25 Salma7768_RO-RGB

Serves 4:

  • 600 g SALMA
  • Olje/smør til steking
  • Salt og pepper
  • Mangosalsa:
  • 2 mango
  • 1/2 rødløk
  • 1 liten paprika
  • 1/2 chili
  • 1 hvitløksbåt
  • 1 håndfull koriander
  • 1-2 ss sesamolje (kan evt. droppes)
  • 1 lime eller 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • Serveres med:
  • Kikkoman Soyasaus

Slik gjør du:

  1. Skjær laksen i porsjonsstykker á ca. 100-150 g. Dryss salt og pepper over og stek laksen i olje/smør i stekepanne i ca. 2-3 minutter på hver side. Den kan gjerne ha en rosa kjerne i midten.
  2. Mangosalsa:
  3. Kutt mango i små terninger, og det samme med rødløk og paprika. Finhakk chili, hvitløk og koriander.
  4. Bland sammen ingrediensene og tilsett sesamolje og lime. Smak til med salt og pepper.
  5. La salsaen trekke minst 15 minutter før servering.
  6. Server laksestykkene på mangosalsa og drypp Kikkoman Soyasaus rundt tallerken.
  7. Pynt med frisk urter om du har.

Har du tid og lyst til å lage noe ekstra? Prøv soyasmør til lakseretten:

  1. Brun 1 1/2 dl usaltet smør til det blir lyst nøttebrunt.
  2. Tilsett 1/2 dl Kikkoman Soyasaus, 1 ss sitronsaft, 1 finhakket hvitløksbåt og 1 hakket sjalottløk, samt en håndfull persille.
  3. Varm opp, men ikke kok sausen.