Frisk laksewok

Det er lite som slår en god wok. Her får du oppskriften på en frisk laksewok med grønnsaker og soyasaus.

salma påske laksewok

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA, i biter
  • Litt nøytral olje
  • Salt/pepper
  • 2 hvitløksbåter, hakkede
  • 2-3 ts ingefær, finhakket
  • 1 rød chili, hakket
  • 1 squash
  • 1 mango
  • 1 paprika
  • 1 rødløk
  • 100 g cashewnøtter
  • Woksaus:
  • 5 ss Kikkoman Soyasaus
  • 2 ts sesamolje
  • 1-2 dl vann
  • 1-2 ts maisennamel
  • Serveres med:
  • Ris eller nudler
  • Kikkoman Soyasaus

Slik gjør du:

  1. Wok SALMA-bitene sammen med hvitløk, ingefær og chili i varm wokpanne tilsatt litt olje. Krydre med salt og pepper.
  2. Ha laks og krydder over på en tallerken, og dekk til.
  3. Skjær squash i biter, kutt skrelt mango, paprika og rødløk i biter og båter og fres dem sammen i litt olje. Ha mangoen i tilslutt så bitene ikke blir most.
  4. Vend inn den lune laksen i woken.
  5. Drypp over Kikkoman Soyasaus og sesamolje over.
  6. Rør inn maisennamel ut i vann og hell det over i pannen med fisk og grønnsaker. (Har du flytende grønnsakskraft eller fiskekraft kan du tilsette en liten ss i sausen). Kok opp og rør forsiktig. Tas av varmen rett etter det er kokt opp så laksen ikke blir tørrstekt.
  7. Dryss cashewnøtter over og server.
  8. Kok ris eller nudler og server til.

Tips

Grønnsaker kan byttes ut eller legges til etter hva du har i kjøleskapet og etter eget ønske. Ønsker du mer smak kan du teste å ha i finhakket sitrongress eller limeblader. Topp gjerne med koriander for en fresh smak.