Garnityr: Kremet savoykål med skogens gull og parmesan
Her er et tips til hva du kan servere til laks på høsten – nemlig garnityr med fokus på skogens gull.

Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 1/s stk savoykål (eller annen kål som kinakål, spisskål eller hodekål)
- 200 g kantareller (eller annen sopp fra skogen)
- 1/2 dl solsikkeolje (eller raps-, mais- og soyaolje)
- 3 dl kremfløte
- 100 g parmesan ost
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Rens kantarellene og strimle kålen tynt. Varm opp en stekepanne på full varme og ha i oljen og soppen. Ikke rør for mye da begynner soppen å koke istedenfor å steke.
- Når soppen har blitt gyllen har du i kålen og surrer den sam- men med soppen ett par minutter. Til- sett fløte og la denne koke inn til den blir litt tykkere. Smak til med salt, pep- per og eventuelt litt sitron.
- Riv over parmesan til slutt og bland det inn i sausen, samt dryss litt på toppen ved servering.
Tips
Man kan også tilsette fisken i sopp- blandingen sammen med ferdigkokte poteter eller pasta, slik at man har ferdig fisk, saus, garnityr og pasta/potet i samme panne.