Garnityr: Ovnsbakte asparges med varm vinaigrette

En garnityr til laksen som er passer perfekt når våren står for tur.

garnityr til laks

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 1 bunt asparges, hvite eller grønne
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1/2 dl hvitvinseddik
  • 1 stk sjalottløk (eller 1/2 vanlig løk)
  • 1 ss Dijonsennep (eller annen sterk sennep)
  • 2 skiver spekeskinke, evt. litt urter etter eget ønske som basilikum, gressløk, persille
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skrell aspargesene og legg dem i en ildfast form. Finkutt løk og bland med olivenolje, eddik og sennep. Smak til med salt og pepper.
  2. Ha vinaigretten over aspargesene og legg tynne skiver med spekeskinke over så det dekker.
  3. Bak dem i ovnen med laksen i 8–10 min. Ta formen ut og knus skinken, som nå er blitt sprø, over aspargesene og dryss over evt. litt urter etter eget ønske. Serveres med vinaigretten.