Garnityr: Stuede hvite grønnsaker med bacon

Prøv noe annet enn ris eller pasta til laksen – denne garnityren passer supert som vintermat.

Garnityr til salma

Dette trenger du til 4 personer:

  • 5 dl h-melk
  • 1 ts hel pepper
  • 1 stk laurbærblad
  • 1/2 stk løk
  • 2 ss hvetemel
  • 3 ss meierismør
  • 200 g jordskokk
  • 1 stk sellerirot
  • 150 g bacon

Slik gjør du:

  1. Varm opp melken med hel pepper, laur- bærblad og grovkuttet løk: Trekk kjelen til side og la det trekke smak i 15 min. Sil så melken og kast pepper, løk og laurbærblad.
  2. Smelt smøret i en kjele, tilsett hvetemel og la det surre til det er blandet godt. Tilsett den varme melken under kraftig omrøring. Gi alt et oppkok og la det småkoke i ca. 5 min.
  3. Skrell og kutt jordskokk og sellerirot i terninger.
  4. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann og tilsett i sausen etterpå. Kutt bacon i strimler og sprøstek den, dryss over stu- ingen ved servering sammen med ovns- bakt eller stekt Salma.