Helgrillet laks med avocadosalat og vannmelon – og jordbærsalsa

Dette synes barna er gøy! Laksen legges på blader av purre og skivet sitron. Om du får tak på bananblad kan dette også brukes. Fisken grilles under lokket på grillen mens du nyter sommerkvelden. Alla barn elsker vannmelon og jordbær – en fin måte å spise salat på i sommer! Bruk gjerne SALMA hel loin hvis dere er flere til bords.

Helgrillet laks

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA® laks
  • Skall fra ½ sitron
  • Purreblader
  • 6 skiver sitron
  • 2 hjertesalater (til servering)
  • Salt og pepper
  • Godt brød (kan sløyfes)
  • Vannmelon – og jordbærsalsa
  • 1/2 vannmelon
  • 1 kurv jordbær
  • 1 lime
  • 1 neve frisk mynte
  • ½ grønn chili
  • Avokadosalat
  • 2 avokado
  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ potte bladpersille
  • Saft og skall fra ½ sitron
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Vannmelon – og jordbærsalsa:

  1. Del opp vannmelon og jordbær i mindre biter, og finhakk grønn chili. Bland sammen i en bolle, press over saften fra limen og topp med frisk mynte. Spar noen skiver med vannmelon du kan grille hele på grillen.

Avokadosalat:

  1. Skrell avokadoene og kutt i små biter. Ha olje i en skål og tilsett finhakket hvitløk og bladpersille. Finrasp skall av ½ sitron og press i saften. Bland sammen og smak til med salt og pepper. Vend inn avocadobitene.

Grill:

  1. Tenn grillen. Når den er varm legger du 2-3 blader av purre oppå. Deretter skrivene av sitron, og til slutt hele stykke med SALMA på toppen. Salt og pepre laksen.
  2. Salt og pepre laksen. Ha over raspet sitronskall, og sett på lokket på grillen. Grilles ferdig under lokket i 10-15 minutter. Følg med underveis, og grill til resultatet du ønsker.
  3. Grill skivene av melon ved siden av laksen, ca. 1 minutt på hver side.

Tips

Server SALMA laks sammen med tilbehøret i blader av hjertesalat. Smaker godt med grillet brød om du vill ha et større måltid.