Laksespyd med 3 dipper

Grillspyd med laks er enkelt og smaker utrolig godt. Server med friske grønnsaker og 3 typer dipper til hele familien.

Laksespyd, grillspyd med laks

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA® laks
  • Ca. 600 g grønnsaker du liker på grillen, f. eks: squash, asparges eller aubergine
  • Salt og pepper
  • Peanøtt og soyadipp
  • 1 dl peanøttsmør
  • 1 ss soya saus
  • 3 ss rømme
  • Evt. litt grønn chili
  • Rømmedipp
  • 1 dl rømme
  • 1 neve gressløk, koriander eller basilikum
  • Salt og pepper
  • Soyadipp
  • 1 dl soya saus
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 ts finhakket rød chili
  • 1 fedd hvitløk, finhakket

Slik gjør du:

  1. Begynn med dippene. Bland de ferdig å la stå kaldt mens du griller.
  2. Tenn grillen og skjær opp grønnsaker som du liker. Del fisken på midten og deretter i lange remser. Tre laksen inn på grillspydet. Krydre med litt salt og pepper.
  3. Grill grønnsaker og laksespydene ca. 2-3 minutter på hver side. Server med dippene til, og du har noe for enhver smak.
  4. Server gjerne laksespydene og tilbehøret med ris eller nudler til for et større måltid.

Tips

For ekstra frisk smak ha over litt lime!