Laks og rotgrønnsaker i langpanne

Av Marit Røttingsnes Westlie fra bloggen Fru Timian.

For at en middag skal gå inn i syklusen over hverdagsmiddager som blir laget titt og ofte, må den oppfylle noen kriterier: 1. Den må smake godt og være rask å lage. 2. Den må være bra for kropp og sjel å spise. 3. Det er et stort pluss om den også gir lite oppvask. Når jeg lager denne middagen kan jeg krysse av på alle tre punktene! Herlig!

https://www.salma.no/content/uploads/2014/10/Fru-Timian-144x144.jpg
fisk-og-rotgrønnsaker-i-langpanne

Dette trenger du til 4 personer:

  • 500 g SALMA
  • 8-10 små poteter, eller 4 i vanlig størrelse
  • 1 persillerot
  • 2-3 gulrøtter
  • ¼ sellerirot
  • 1 liten polkabete – det er en hvit- og rødstripete bete
  • ½ liten kålrot eller hvit bete (som jeg bruker her)
  • 8 fedd hvitløk
  • ½ purre
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 dl matfløte
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 ss mango chutney
  • Noen greiner timian

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og finn fram en liten langpanne.
  2. Er potetene store, deler du dem i to eller fire. Små poteter lar du være hele. Skrell og del opp alle rotgrønnsakene i passe serveringsbiter og ha alt i langpannen. Hvitløkfeddene lar du være hele, mens purren skjærer du i ringer. Ha i olivenoljen, salt og pepper og bland alt godt sammen.
  3. Sett formen i stekeovnen og stek i 17-18 minutter.
  4. I mellomtiden rører du sammen matfløte, creme fraiche og mango chutney, og deler opp SALMA-laksen i 4 serveringsstykker. Dryss litt salt og pepper over fiskebitene.
  5. Ta langpannen ut av stekeovnen og skru samtidig ned varmen til 200 grader.
  6. Lag plass til fiskestykkene i langpannen og hell over sausen. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek i 10 minutter.
salma-råvarer
laks-og-rotgrønnsaker-i-langpanne-2

Tips

Ta utvalget av rotgrønnsaker som et utgangspunkt og ikke en fasit. Utvalget i butikken endres med årstidene.