Lettrøkt laks

Røkt SALMA smaker fantastisk, og er perfekt til lunch- eller brunchbordet. Server med eggerøre for den beste smaksbalansen.

Lettrokt+ALMA+m+eggerore

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 400 g SALMA
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • Røykespon (kjøpes i sportsbutikk)
  • Krem:
  • 1/2 boks rømme
  • 1/4 Chevre Naturell Haukeli
  • 1 ss fersk sitronsaft
  • 2 ss fersk gressløk eller dill
  • Salt og pepper
  • Røykespon med einersmak

Slik gjør du:

  1. Skjær SALMA i biter á ca. 10 g og legg på fat/tallerken, og dryss salt og pepper over. Sett i kald stekeovn.
  2. Ha spon i tykkbunnet stekepanne og sett pannen på plate med full effekt. Rør rundt med treslev hele tiden!
  3. Når det blir røykutvikling, settes pannen i stekeovnen under fatet med SALMA. Lukk stekeovnsdøren.
  4. La det stå i minimum 45 minutter i ovnen uten varme. Kjernetemperatur på SALMAen bør være 38 C.

Krem:

  1. Bland sammen rømme og chevre fra Haukeli til en jevn og fin masse.
  2. Rør inn sitronsaft.
  3. Bland inn gressløk eller dill.
  4. Smak til med salt og pepper. Serveres med grønn salat og rugbrød.

Tips

Pass på slik at sponet ikke tar fyr når du har det på ovnen. Ha lokk tilgjengelig.