Deilig sommersalat med laks - perfekt til både lunsj eller middag!

Rå SALMA laks i skiver servert på en sommertallerken av asparges, sukkererter, jordbær og rabarbra. Enkel og lett salat som frister både til lunsj og middag på en varm sommerdag. Bruk gjerne SALMA back loin – denne egner seg spesielt godt å nyte rå!

sashimisalat

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 400 g SALMA® laks
  • 1 kurv jordbær
  • 1 pose sukkererter
  • 4 stilker rabarbra, evt. 1 grønt eple
  • 1 bunt asparges
  • 1,5 dl creme fraiche
  • Godt lyst brød
  • Vinaigrette:
  • Saft og skall fra ½ sitron
  • ½ dl olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skjær SALMA laks i tynne skiver.
  2. Del opp jordbær og rabarbra i tynne skiver. Kok aspargesen i saltet vann i ca. 2 minutter. Del opp sukkererter på langs.
  3. Pisk creme fraiche stivt. Ha lakseskivene og grønnsaker på ett fat.
  4. Bland sammen revet sitronskall, sitronsaft og olje til en dressing. Smak til med salt og pepper.
  5. Server salaten med brød, creme fraiche og sitrondressing

Tips

Topp gjerne sommersalaten med spiselige blomster som ringblomster, tusenfryd, stemor, roseblader og syrin. Et helt blad rabarbra er en artig måte å servere salaten oppå.