
Deilig sommersalat med laks - perfekt til både lunsj eller middag!
Rå SALMA laks i skiver servert på en sommertallerken av asparges, sukkererter, jordbær og rabarbra. Enkel og lett salat som frister både til lunsj og middag på en varm sommerdag. Bruk gjerne SALMA back loin – denne egner seg spesielt godt å nyte rå!

Dette trenger du til 4 porsjoner:
- Ca. 400 g SALMA® laks
- 1 kurv jordbær
- 1 pose sukkererter
- 4 stilker rabarbra, evt. 1 grønt eple
- 1 bunt asparges
- 1,5 dl creme fraiche
- Godt lyst brød
- Vinaigrette:
- Saft og skall fra ½ sitron
- ½ dl olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Skjær SALMA laks i tynne skiver.
- Del opp jordbær og rabarbra i tynne skiver. Kok aspargesen i saltet vann i ca. 2 minutter. Del opp sukkererter på langs.
- Pisk creme fraiche stivt. Ha lakseskivene og grønnsaker på ett fat.
- Bland sammen revet sitronskall, sitronsaft og olje til en dressing. Smak til med salt og pepper.
- Server salaten med brød, creme fraiche og sitrondressing
Tips
Topp gjerne sommersalaten med spiselige blomster som ringblomster, tusenfryd, stemor, roseblader og syrin. Et helt blad rabarbra er en artig måte å servere salaten oppå.


Fire sauser til sashimi
Vi har samlet fire spennende sauser og dipper som passer perfekt til sashimi. Velg og vrak!

Sashimi med spirer og friske grønnsaker
Denne retten med sashimi av laks er perfekt på lunsjbordet eller som en enkel laksemiddag.

Sashimi laks med avokado og mango
Barn liker rå fisk – spesielt sashimi!

Grillet laks i tortillalefse
Prøv en ny variant av den klassiske tacoen: grillet laks med guacamole i tortilla.
