Pizza med SALMA, rødløk og avokado

Pizza er aldri feil, og du kommer til å elske denne versjonen med SALMA og avokado!

2016.05.09+Salma7786_RO

Dette trenger du til 1 stor pizza:

  • Bunn:
  • 4 dl hvetemel
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 1/2 pakke tørrgjær
  • 3 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • Saus:
  • 1 boks ricotta
  • 1 hvitløksfedd
  • 1-2 ss hakket frisk oregano
  • Salt og pepper
  • Marinade:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Topping:
  • 250 g SALMA
  • 200 g mozzarella
  • 40 g pinjekjerner
  • 1 rødløk
  • 1 avokado
  • 1 neve ruccolasalat

Slik gjør du det:

  1. Lag pizzadeigen. Rør sammen mel, tørrgjær, salt, olivenolje og mesteparten av vannet. Hell deigen over på en melet flate og elt til den er glatt og smidig.
  2. Dekk til deigen, plasser den på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse (ca. en time).
  3. Sett ovnen på 200 grader.
  4. Kjevle ut deigen og legg den på et stekebrett kledd med bakepapir.
  5. Smaksett ricottaen med hvitløk, frisk oregano, salt og pepper. Fordel over pizzaen.
  6. Skjær rødløk i skiver og fordel over pizzaen.
  7. Stek pizzaen i forvarmet ovn til osten har smeltet og kanten er gyllen (ca. 15 min).
  8. Lag marinaden til laksen. Bland olivenolje, saften av en sitron og salt og pepper i en bolle. Skjær fisken i tynne skiver og legg dem kort i marinaden. Skjær avokado i tynne skiver.
  9. Fordel laksen og avokadoskivene over den ferdigstekte pizzaen. Pynt med ruccola og pinjekjerner og server omgående.

Tips

Lag gjerne porsjonspizzaer i stedet for én stor.