Rød currysuppe med laks

Denne suppen er akkurat passe spicy, og nydelig å varme seg på!

2016.05.09+Salma7913_RO

Dette trenger du:

  • 600 g SALMA
  • 1 løk
  • 1-2 ss rød thai currypaste
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl fiskebuljong eller -kraft
  • 1 rød paprika
  • 150 g sukkererter
  • 100 g frisk spinat
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss rapsolje
  • Serveres med:
  • Ris eller nudler
  • Frisk koriander
  • Lime

Slik gjør du:

  1. Kutt løk i små biter og finhakk hvitløk.
  2. Varm opp en stor gryte og ha i litt olje. Stek løk på sterk varme i noen minutter før du tilsetter hvitløk og steker i 1 min til.
  3. Tilsett currypaste og rør sammen med løk og hvitløk mens det steker.
  4. Ha i resten av ingrediensene 5 min før servering. Begynn med paprika kuttet i biter. Deretter SALMA skåret til biter, ca. 3 x 3 cm. Sukkererter kuttet i biter og strimlet spinat skal i til slutt. Rør spinaten forsiktig ned i suppen.
  5. Avslutt med litt limesaft og server med ris/nudler og frisk koriander.

Tips

Currypastens styrke vil variere fra merke til merke. Begynn med 1 ss og smak deg frem til ønsket styrke.