SALMA med superraske dippsauser

0380

Ingredienser for 4 porsjoner:

  • Ris
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 dl vann
  • ½ ts salt
  • 3 dl basmatiris
  • SALMA
  • Ca. 600 g SALMA
  • 1 ss sukker
  • 2-3 klyper salt
  • Rapsolje til steking
  • Dippsaus 1
  • 1 dl peanøttsmør med biter
  • 1 dl kokende vann
  • 1 ss soya
  • 1 ss sriracha
  • 1 ss revet ingefær
  • Dippsaus 2
  • ½ agurk
  • 1 rød chili
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl riseddik
  • 1 dl soya

Slik gjør du:

Risen

  1. Kok opp vann og ris samtidig, deretter senk varmen.
  2. La koke på lav varme i ca. 15 min til risen har absorbert vannet.

SALMA

  1. Kutt laksen i 2-3 cm tykke skiver. Sukre og salte laksen.
  2. Stek laksen 5-10 sekunder på hver side, legg deretter på tallerken for servering.

Dippsaus 1

  1. Bland alle ingrediensene sammen. Server!

Dippsaus 2

  1. Grovhakk agurken, og kutt chili og løken i tynne skiver.