SALMA-pinner med guacamole og agurkstenger

Av Marit Røttingsnes Westlie fra bloggen frutimian.no.

”Jeg ble utfordret av SALMA til å lage min tolkning av norsk fast food. I Norge er det kanskje tacoen som er den mest kjente og mest populære fast food-retten rundt om i de tusen hjem. Derfor ønsket jeg å kombinere SALMA med innslag av taco som mitt bidrag.”

https://www.salma.no/content/uploads/2014/10/Fru-Timian-144x144.jpg
laks i lefse

SALMA-pinner med guacamole og agurkstenger

Dette trenger du

  • SALMA-pinner:
  • 600 g SALMA
  • ca. 2 dl hvetemel
  • 2 egg
  • ca. 2 dl brødrasp, griljeringsmel eller panko
  • 1 ts. salt
  • Nykvernet pepper
  • 25 g smør
  • 2 ss solsikkeolje
  • Guacamole:
  • 2 modne avocadoer
  • 1 fedd hvitløk
  • 10 stilker koriander
  • Saften av 1/4-1/2 lime
  • 10-12 dråper grønn tabasco
  • 3 ts rømme
  • 1/2 ts Maldonsalt
  • Nykvernet pepper
  • Tilbehør:
  • Tacolefser
  • Agurk delt i staver
  • Cherrytomater
  • Et par salatblad, her bruker jeg issalat og ruccola

Slik gjør du

  1. Prøv å del opp filetene slik at hver laksepinne blir så lik i tykkelsen som mulig. Del fiskefiletene i 7–8 cm lange pinner.
  2. Ha hvetemelet i en dyp tallerken, pisk eggene lett sammen i en annen og griljeringsmelet i en tredje. Jeg bruker et griljeringsmel som heter «Panko», som er tørket og knust loff. Dette får du kjøpt på asiatisk supermarked eller andre butikker som har utenlandsk utvalg. De gir en litt mer luftig, men sprø, stekeskorpe. Dypp fiskebitene først i hvetemelet, så egget og tilslutt i griljeringsmelet. Dryss over salt og pepper etterpå. Jeg bruker å legge dem over på en tallerken etterhvert som de er klare.
  3. Smelt sammen halvparten av smøret og oljen i en stekepanne og stek halvparten av fiskepinnene i 3-4 minutter på hver side. Ha litt over medium varme på platen. Legg pinnene over på et serveringsfat og dekk dem til for å holde varmen mens du steker resten.
  4. Del avocadoene til guacamolen i to og fjern steinene før du skraper kjøttet ut av skallet. Mos det sammen med et revet hvitløkfedd. Hakk opp korianderen, rør inn resten og smak til med salt og pepper.
  5. Fordel salat, tomat, agurk, guacamole og salmapinner i tacolefsene og rull dem sammen.

God middag!

laks i lefse

Litt om bloggen

Navn:
Marit Røttingsnes Westlie
Yrke:
Fru Timian er markedsføreren som flyttet fra Oslo til Rakkestad i Østfold og som fant ut at hun ikke ønsket å bruke livet på pendling til hovedstaden. ”Jeg kan bake”, tenkte hun, og sånn startet det lille mateventyret. Nå, åtte bøker og mange hundre matspalter senere, lever hun fremdeles ut fra filosofien om at god og enkel mat er én og samme ting.

Matinteressen
Jeg setter min ære i å beskrive framgangsmåten for matlagingen så bra at den som lager maten eller baker kakene alltid får et vellykket resultat. Og fordi jeg er et engasjert menneske som liker å lage enkel og god mat fra bunnen av, ønsker jeg å spre min begeistring for at nettopp det er mulig også i travle hverdager. For meg handler det om gleden av å lage skikkelig god kvalitetsmat gjennom hele uka selv om du ikke har en delikatessebutikk som nærmeste nabo.

Jeg elsker å samle familien og venner rundt kjøkkenbordet både hverdag og fest. Med mine oppskrifter håper jeg å inspirere andre til å være hverdagshelter i matlaging.