Sashimi av laks med ponzusaus og sesamfrø

Sashimi er den ultimate SALMA-retten. Så enkelt å lage, og så godt!

2016.05.09+Salma7820_RO

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 400 g SALMA
  • Ponzusaus:
  • 2 dl soyasaus
  • 2 dl teriyakisaus
  • 1 lime
  • Anretning:
  • 2 ss sesamfrø
  • Frisk koriander
  • 1 vårløk
  • 1 chili

Slik gjør du:

  1. Skjær tynne skiver sashimi av SALMA, ca. 0,5 cm tykke, og legg på et fat.
  2. Rist sesamfrøene lett i pannen, la dem avkjøle og dryss over laksen.
  3. Bland soyasaus med teriyakisaus i en skål og smak til med limesaft.
  4. Hell noe av ponzusausen over sashimiskivene, maks 10 min før servering. Server resten av ponzusausen i en skål ved siden av.

Tips

Skjær en avokado i skiver og legg dem mellom SALMA-skivene.

Tips

Denne retten passer også godt med mango skåret i biter, granateplekjerner eller hakket gressløk.