Sashimi med spirer og vårgrønnsaker

Lag denne sashimi retten i sommer. Perfekt på lunsjbordet eller som en enkel middag.

salma1

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 1 SALMA backloin, 500 gram
  • 200 g edamame (ferske soyabønner)
  • 4 stk reddiker
  • 1 liten polkabete
  • En neve spirer (for eksempel bønne, reddik- og eller broccoli)
  • 2 stk vårløk
  • En neve korianderblader
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 dl soyasaus
  • 1/2 dl lime eller sitronsaft
  • 2 ts sukker
  • 1-2 ts sesamolje
  • 1 stk vårløk
  • 1 klype knust chili (kan sløyfes)

  1. Kok opp vann i en kjele. I mellomtiden bland, sammen soyasuas, sukker og sesamolje. Finhakk en vårløk, men husk kun å kutte det hviteste på vårløken. Bland alt sammen og ha i en klype knust chili.
  2. Når vannet i kjelen koker, ha i soyabønnene. La det koke i 30 sekunder og hell så av vannet. Ta av skallet på bønnene og sett de til side.
  3. Skjær reddiker og polkabete i tynne skiver. Skjær to vårløk i tynne strimler på skrått.
  4. Skjær SALMA i tynne skiver og legg utover på et fat eller en tallerken. Dryss over grønnsaker og koriander. Fordel så sausen rundt på fisken, dryss over sesamfrø og de kokte, skrellede edamamene og server.

Tips

Server gjerne kokt japansik ris ved siden av om det er middag.