Sashimi laks med spirer og friske grønnsaker

Med SALMA® er det enkelt å få et godt resultat, uansett. Denne retten er perfekt på lunsjbordet eller som en enkel middag.

laksesashimi

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 1 SALMA laks backloin, ca. 500 gram
  • 200 g edamame (ferske soyabønner)
  • 4 stk reddiker
  • 1 liten polkabete
  • En neve spirer (for eksempel bønne, reddik- og eller broccoli)
  • 2 stk vårløk
  • En neve korianderblader
  • 1 ss ristede sesamfrø
  • 1 stk vårløk
  • 1 klype knust chili (kan sløyfes)
  • Saus:
  • 1 dl soyasaus
  • 1/2 dl lime eller sitronsaft
  • 2 ts sukker
  • 1-2 ts sesamolje

  1. Kok opp vann i en kjele. I mellomtiden bland, sammen soyasuas, sukker og sesamolje. Finhakk en vårløk, men husk kun å kutte det hviteste på vårløken. Bland alt sammen og ha i en klype knust chili.
  2. Når vannet i kjelen koker, ha i soyabønnene. La det koke i 30 sekunder og hell så av vannet. Ta av skallet på bønnene og sett de til side.
  3. Skjær reddiker og polkabete i tynne skiver. Skjær to vårløk i tynne strimler på skrått.
  4. Skjær SALMA laks i tynne skiver og legg utover på et fat eller en tallerken. Dryss over grønnsaker og koriander. Fordel så sausen rundt på fisken, dryss over sesamfrø og de kokte, skrellede edamamene og server.

Tips

Server gjerne kokt japansik ris ved siden av laksen om det er middag.