Sunn laks med pepperrotkesam

Ute etter en sunn og rask hverdagsmiddag? Laks med pepperrotkesam inneholder masse sunt fett og proteiner. Serveres gjerne med nypoteter til.

Sunn laks med pepperrotkesam

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 1 stk. SALMA hel loin
  • 1 sitron
  • Pepperrot på tube eller glass (finnes i grønnsakshyllene)
  • 1 beger kesam
  • Sukkererter
  • Salt og en klype sukker
  • Små nypoteter

Slik gjør du:

  1. Drypp litt sitronsaft jevnt over fisken og strø over litt salt, la den ligge 3-4 minutter.
  2. Skyll sukkerertene og strimle disse fint på langs, legg strimlene i isvann slik at de blir sprø og søte.
  3. Damp fisken i dobbelgryte eller på damprist, ca. 5-6 minutter under lokk. Fisken bør ha en ha en litt rå kjerne så pass varmen.
  4. Mens fisken damper, bland pepperrot med kesam, smak til passe styrke, og juster med litt salt og en ørliten klype sukker.
  5. Dander fisken på et fat sammen med strimlene av sukkererter. Drypp gjerne en ny runde med sitronsaft over fisken.
  6. Serveres med en raus skål pepperrotkesam og små lune nypoteter som eventuelt kan få en liten smørklatt og et dryss med salt.