Vietnamesiske sommerruller

Skärmavbild-2016-03-10-kl_-11_18_35

Ingredienser for 4 porsjoner:

  • 400 g SALMA
  • 16 store vietnamesiske rispapir
  • ¼ isbergsalat, revet i biter
  • 150 g glassnudler
  • 1 neve ferske bønnespirer
  • 1 gulrot i tynne staver
  • ½ agurk i tynne staver
  • 4 vårløk i tynne strimler
  • 1 bunt koriander
  • 1 bunt thaibasilikum
  • 1 bunt mynte
  • Hoisin- og peanøttsaus
  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 dl finhakkede peanøtter
  • Noen dråper limesaft
  • 1 ss vann
  • Lime – og chilisaus
  • Saften fra 1 lime
  • 3 ss fiskesaus
  • 1 ss sukker
  • 1 revet hvitløk
  • Saften fra 1 ss revet ingefær
  • ½ rød chili

Slik gjør du:

  1. Begynn med sausene. Bland sammen alle ingrediensene i hver saus. Sett til side.
  2. Ta frem en stor skål med kaldt vann. Legg rispapirene i vannet slik at de blir fuktige. Vend én gang.
  3. Ta ett rispapir om gangen. Legg rispapiret på en ren, jevn overflate. Legg noen skriver med SALMA, salatblader, nudler, bønner, gulrot, agurk, vårløk og tilslutt litt koriander, thaibasilikum og mynte etter ønske ca. midt på rispapiret. Mengden av hver ingrediens kan du tilpasse selv. Brett inn sidene og rull rispapiret slik at det dekker alt tilbehøret. Legg den ferdige rullen i et fuktig kjøkkenhåndkle mens du fullfører de andre.
  4. Server sommerrullene med begge sausene.