Norske helsemyndigheter anbefaler et sunt og variert kosthold bestående av karbohydrater, protein og fett. En kilde til fett og den marine omega 3-fettsyren er laks. På tross av myter om at den norske oppdrettslaksen inneholder mindre omega-3 enn tidligere, er laks allikevel en av de viktigste kildene til omega -3 i det norske kostholdet.

I tillegg til omega 3 består SALMA® av andre viktige næringsstoffer som protein, vitamin A og jod. Se bildet under for mer detaljer:

laksefakta.no
Bildet hentet fra laksefakta.noNår det snakkes om fiskens næringsinnhold, kommer ofte spørsmål om miljøgifter opp. Det er viktig å understreke at vår SALMA® laks, på lik linje med mye av den andre maten vi spiser, inneholder mindre mengder miljøgifter. Miljøgiftene kommer hovedsakelig fra det plantebaserte laksefôret som igjen inneholder miljøgifter. Det er viktig å merke seg at andelen av miljøgifter i maten er strengt overvåket av et strengt EU-reglement og internasjonale avtaler. Med dette reglementet og avtalene som grunnlag har Vitenskapskomiteen for Mattrygghet vurdert det slik at de næringsmessige fordelene ved å spise laks veier tyngre en mengden miljøgifter som konsumeres. Og når vi her snakker om miljøgifter i laks er det også viktig å understreke at oppdrettslaks som SALMA®, inneholder en mindre mengde miljøgifter enn villfisk.