Visste du at SALMA® kommer fra et lite sted vest i Norge som heter Bømlo? Og det er nettopp fra denne lille øya i Hordaland grunnleggeren av SALMA®, Olav Svendsen, og familiegenerasjonene før han, har sin tilhørighet:

Jeg har vokst opp med laksen som verden i dag kjenner som SALMA®, sier Olav

Han har vært med helt fra starten, og forteller at SALMA® s unike kvalitet handler vel så mye om respekt for havet og råvaren, som for produksjonsprosessene. Olav vokste selv opp tett på naturen, og som liten hjalp han faren i fiskemottaket. På fritiden var han ofte ute med båt i skjærgården, og det lå i kortene at han skulle ta over familiebedriften. Familiebedriften, Bremnes Fryseri, startet opp i 1937. I starten mottok fryseriet villaks og hummer og senere makrell, krabbe, reker og sei. Det var på 50-tallet at fokuset gikk fra å kun være et fryseri til lakseoppdrett. Fokuset var ikke kun på oppdrett som en prosess, men på å kunne gjøre kvalitetslaks tilgjengelig for flere. Kvalitetlaksen, som vi i dag kjenner som SALMA®, har gitt mange arbeidsplasser langs kysten og har blitt et prisvinnende produkt i inn- og utland. Det er med ydmyk stemme og takknemlighet Olav forteller:

Jeg visste tidlig at våre metoder ga førsteklasses fisk, men jeg hadde aldri trodd at hele Norge skulle være på fornavn med laksen vår.

Historien om SALMA® kan høres ut som en utelukkende suksesshistorie. Men det var ikke gitt at SALMA® skulle bli det produktet vi i dag kjenner som SALMA®. På starten av 2000-tallet utviklet Bremnes Fryseri og Tine en spekepølse laget av laks. Produktet nådde ikke helt opp hos forbrukerne og ble i stede møtt med en etterspørsel etter råvaren i sin naturlige form; lakseloin. Denne etterspørselen ble starten på resten av SALMA®-reisen. SALMA® slik vi kjenner produktene i dag, ble lanser for det norske markedet i 2006. I dag inneholder porteføljen både back- og belly-loin, smoked loin, burgere og tilbehørsprodukter. Vi ønsker at våre produkter gjør det enkelt å lykkes på kjøkkenet, enten det er hverdag eller fest.