Gravet laks - perfekt til 17 mai-frokost!

Gravet laks er en kjempegod smårett som kan serveres til de fleste anledninger i mai.

salma julegravet

Dette trenger du til 8 porsjoner

  • 600 g SALMA
  • 3 ss salt
  • 2,5 ss sukker
  • 1 ss rosé pepper
  • 1 ss grønn pepper
  • 1 ss sennepsfrø
  • 2 stilker dill
  • 2 pepperrot (tommelstørrelse)
  • Eple- og stangsellerisalat:
  • 2 epler
  • 2 stilker stangselleri
  • 1/2 beger seterrømme
  • Saften av en halv sitron
  • Litt nykvernet pepper
  • Litt salt

Slik gjør du

  1. Legg laksen i en dyp form eller fat.
  2. Knus krydderne grovt og grovhakk dillen. Bland alt godt med salt og sukker, og fordel det over og under SALMA loinen.
  3. Dekk til SALMA-laksen med clingfilm, og sett noe litt tungt oppå for å skape press, for eksempel en melkekartong. La stå i et døgn.
  4. Tørk av litt av marinaden og skjær laksen i skiver. Riv ferskrevet pepperrot over ved servering.

Eple-og stangsellerisalat:

  1. Skrell epler og stangselleri, og kutt i terninger.
  2. Bland sammen med rømmen og smak til med sitron, nykvernet sort pepper og litt salt.