Burger med tzaziki og hjemmelaget brød

Jan Henrik Hovland og Stian Mørtsell er to ansatte som jobber på Bremnes Seashore på Bømlo. Her tipser de om sin favorittoppskrift på SALMA BRG.

BRG med tzaziki

Dette trenger du til ca 10 brød:

  • 1 kg hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 1 glass soltørkede tomater
  • 5 dl lunkent vann

Slik gjør du:

  1. Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og soltørkede tomater i en bakebolle. Tilsett vann (37 grader) og smeltet smør.
  2. Sett deigen et lunt sted og la heve til dobbel størrelse (ca 60 minutt).
  3. Trill deigen til boller som du trykker flate med håndflaten. La brødene etterheve i 30-45 minutter.
  4. Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø. Dersom brødene har hevet seg mye i høyden kan du presse dem forsiktig ned med håndflaten.
  5. Stek brødene ved ca. 225 grader i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor stort bakverket ditt er og hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl brødene på rist.

Tips

Krydre SALMA burgeren med sitronpepper, havsalt og sesamfrø før grillingen.

 

Tips

Topp burgeren med rødløk, ruccolasalat og tatzikidressing.