Garnityr: Ovnsbakte asparges med varm vinaigrette
En garnityr til laksen som er passer perfekt når våren står for tur.

Dette trenger du til 4 porsjoner:
- 1 bunt asparges, hvite eller grønne
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 1/2 dl hvitvinseddik
- 1 stk sjalottløk (eller 1/2 vanlig løk)
- 1 ss Dijonsennep (eller annen sterk sennep)
- 2 skiver spekeskinke, evt. litt urter etter eget ønske som basilikum, gressløk, persille
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Skrell aspargesene og legg dem i en ildfast form. Finkutt løk og bland med olivenolje, eddik og sennep. Smak til med salt og pepper.
- Ha vinaigretten over aspargesene og legg tynne skiver med spekeskinke over så det dekker.
- Bak dem i ovnen med laksen i 8–10 min. Ta formen ut og knus skinken, som nå er blitt sprø, over aspargesene og dryss over evt. litt urter etter eget ønske. Serveres med vinaigretten.