Krydret laks på cæsarsalat

En klassisk cæsarsalat faller alltid i smak, og er superenkel å lage. Her får du oppskriften med laks til.

Ceasar-Sallad-med-Salma

Dette trenger du til 10 porsjoner:

  • Salat:
  • 1 hel SALMA loin
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss Santa Maria Seafood & Fish-krydder, eller annet krydder som passer til fisk
  • 2 stk romanosalat
  • 100 g revet parmesan
  • Cæsardressing:
  • 1 hvitløksbåt
  • 3 sardellfileter / ansjos
  • 1 eggeplomme
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 ss presset sitronjuice
  • 1 ss dijonsennep
  • 3 ss melk
  • 1 ts svart pepper
  • Krutonger:
  • 1 baguette
  • 50 g smør
  • Salt

Slik gjør du:

Salat:

  1. Pensle eller gni inn laksen med olje og krydder. Stek den lett i tørr stekepanne eller legg den på grillen slik at den får god farge, men fortsatt har en rå kjerne i midten. La den svalne. Skjær salaten og la den ligge i iskaldt vann en stund. Hell av vannet og tørk av med husholdningspapir.

Cæsardressing:

  1. Miks hvitløk og sardellfileter/ansjos med eggeplomme, parmesanost, sitronjuice og sennep. Tilsett en tynn stråle med olje, samtidig som du fortsetter å mikse. Tilsett melken så dressingen blir tykkere. Smak til med salt og pepper.

Krutonger:

  1. Varm ovnen til 220 grader. Kutt baguetten i så tynne skiver du kan og fordel med over stekeplate med bakepapir. Smelt smøret og pensle skivene med smøret og salt lett. Rist krutongene i ovnen til de blir gyldenbrune. Ta dem ut og la dem svalne.

Servering:

  1. Skjær salaten i grove biter og vend den i dressingen, og fordel i et glass eller på et fat. Skjær laksen i centimetertykke biter og fordel over salaten. Topp med krutonger og litt pepper.

Tips

Denne er lik fin å servere i porsjonsglass som på et stort fat.