Krydret laks på cæsarsalat
En klassisk cæsarsalat faller alltid i smak, og er superenkel å lage. Her får du oppskriften med laks til.

Dette trenger du til 10 porsjoner:
- Salat:
- 1 hel SALMA loin
- 2 ss olivenolje
- 2 ss Santa Maria Seafood & Fish-krydder, eller annet krydder som passer til fisk
- 2 stk romanosalat
- 100 g revet parmesan
- Cæsardressing:
- 1 hvitløksbåt
- 3 sardellfileter / ansjos
- 1 eggeplomme
- 1 dl revet parmesan
- 1 ss presset sitronjuice
- 1 ss dijonsennep
- 3 ss melk
- 1 ts svart pepper
- Krutonger:
- 1 baguette
- 50 g smør
- Salt
Slik gjør du:
Salat:
- Pensle eller gni inn laksen med olje og krydder. Stek den lett i tørr stekepanne eller legg den på grillen slik at den får god farge, men fortsatt har en rå kjerne i midten. La den svalne. Skjær salaten og la den ligge i iskaldt vann en stund. Hell av vannet og tørk av med husholdningspapir.
Cæsardressing:
- Miks hvitløk og sardellfileter/ansjos med eggeplomme, parmesanost, sitronjuice og sennep. Tilsett en tynn stråle med olje, samtidig som du fortsetter å mikse. Tilsett melken så dressingen blir tykkere. Smak til med salt og pepper.
Krutonger:
- Varm ovnen til 220 grader. Kutt baguetten i så tynne skiver du kan og fordel med over stekeplate med bakepapir. Smelt smøret og pensle skivene med smøret og salt lett. Rist krutongene i ovnen til de blir gyldenbrune. Ta dem ut og la dem svalne.
Servering:
- Skjær salaten i grove biter og vend den i dressingen, og fordel i et glass eller på et fat. Skjær laksen i centimetertykke biter og fordel over salaten. Topp med krutonger og litt pepper.
Tips
Denne er lik fin å servere i porsjonsglass som på et stort fat.