Laksekrem på glass

Fyll et norgesglass med laksekrem og server til knekkebrød eller kjeks. Denne retten er et supert tilskudd til pikniken, og den kan lages dagen før.

Laksekrem på glass

Dette trenger du:

  • 1 pakke SALMA Cubes eller ½ SALMA filet på 250-300 gram, delt i 6 biter.
  • 3-4 laurbærblad
  • 1 ts. hele sorte pepperkorn
  • 2 bokser Snøfrisk naturell
  • 2 ss. gressløk
  • 1 ss. sitron
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Ta ca. 5 desiliter vann i en liten gryte som du har lokk til, det skal ikke være mer vann enn at det knapt dekker laksen kommer oppi.
  2. Ha salt, pepperkorn og laurbærblad i vannet. Kok opp. Ha fisken oppi det kokende vannet, sett på lokk og trekk gryten av varmen. La den stå i 6-8 minutter. Den skal kun trekke, ikke koke!
  3. Sjekk en fiskebit, de skal være saftige og akkurat ha byttet til kokt konsistens tvers i gjennom. Ta fiskebitene ut av vannet, og legg de til avkjøling på en flat tallerken. Kast pepperkorn og laurbærblad, de har gjort sin nytte.
  4. Ha Snøfrisk i en bolle, bland oppi fersk finklippet gressløk og sitronsaft. Legg den litt lunkne fisken oppi blandingen med Snøfrisk, gi hver bit et lite trykk så den flaker seg. Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott.
  5. Smak til med litt salt og pepper. Ha blandingen oppi norgesglass og sett i kjøleskapet slik at det bli gjennomkaldt og stivner litt.
  6. Server med små tynne kjeks, knekkebrød eller hjemmelagete brødpinner.