Laksepizza med avocado

Laks på pizza? Det høres kanskje rart ut, men ikke rynk på nesa før du har prøvd denne oppskriften. Vi lover du kommer til å lage den igjen og igjen.

20. Laksepizza

Tips

Pizzabunnen blir enda bedre om du bruker pizzamel. Fås kjøpt i de fleste matvarebutikker med litt utvalg. Se etter typen ”tipo 0” eller ”tipo 00”.

Dette trenger du til 1 pizza

  • Bunn:
  • 4 dl hvetemel
  • 1, 5 dl lunkent vann
  • En halv pakke tørrgjær
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • Saus:
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • 3 ss olivenolje
  • Litt friske eller tørkede urter
  • Topping:
  • 250 g SALMA
  • 350 g ost (bland gjerne flere typer, f.eks mozzarella og parmesan)
  • 1, 5 dl Crème Fraîche
  • 40 g pinjekjerner
  • 1 rødløk
  • Marinade:
  • 2 ss olivenolje
  • 1 sitron
  • 1 avocado
  • 1 pakke ruccolasalat
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Ha mel, tørrgjær, salt, sukker, olivenolje og mesteparten av vannet i en bakebolle. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroken på lav til middels hastighet i cirka 10 minutter. Spe eventuelt på med mer vann om deigen blir for tørr. Om du ikke har en kjøkkenmaskin, går det helt fint an å blande deigen ”for hånd”.
  2. Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Det tar cirka én time, men du kan gjerne la den stå enda lengre om du har tid til det.
  3. Kjør tomater, hvitløk, salt, pepper, sukker og olivenolje i en blender. Smak til med friske eller tørkede urter, for eksempel timian, oregano eller basilikum.
  4. Kjevle deigen tynn og fin og legg den over på et bakepapirkledd stekebrett. Ha over et jevnt lag med pizzasaus, før du strør over nesten all osten og klatter på noen spiseskjeer med Crème Fraîche. Strø over pinjekjerner og tynne skiver med rødløk. Topp det hele med resten av osten.
  5. Stek pizzaen midt i ovnen til osten har smeltet og kanten er gyllen. Cirka 15 minutter.
  6. Mens pizzaen steker, forbereder du marinaden til laksen. Bland olivenolje, saften av en sitron, salt og pepper i en bolle. Kutt SALMA i tynne skiver og legg dem kort i marinaden. Kutt avokadoen i tynne skiver.
  7. Når pizzaen er ferdig stekt, gjenstår det bare å legge på SALMA- og avokadoskivene, før du kan sette deg ned for å nyte!

Tips

Ønsker du sprø, italiensk bunn? Kjevle bunnen ekstra tynn og forstek den i cirka fem minutter på et varmt stekebrett før du tar på saus og topping. Sett stekebrettet på øverste rille og stikk gjerne noen hull i deigen med en gaffel på forhånd. Da unngår du luftbobler.