Lakseruller av butterdeig

Server crispy lakseruller med sweetchili-saus – en perfekt forrett eller snack!

Lakseruller

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • SALMA halv loin, det gir ca. 9 biter
  • Frossen ferdig butterdeig, hvert flak gir 3 biter
  • 1 pakke babyspinat
  • Litt frisk estragon (kan byttes ut med dill)
  • Smør
  • Sitron
  • Salt
  • 1 egg
  • Sesamfrø
  • 200 grader varmluft, midt i ovnen, 10-12 minutter
  • Sweetchili-saus

Slik gjør du:

  1. Skru på ovnen så den blir varm mens du jobber. Ta ut 3 butterdeigsplater og legg de på benken slik at de begynner å tine.
  2. Skjær laksen i 3 på langs, og legg strimlene ca. 10-15 minutter i fryseren slik at laksen blir skikkelig kald (dette må man ikke gjøre, men det er en fin måte å forhindre at laksen bli overstekt i ovnen).
  3. Når butterdeigen er halvtint og begynner å mykne, kjevles den til knapt dobbel størrelse. Legg på en fin stripe med rå spinat, litt estragon, noen små staver med smør.
  4. Legg laksen over, litt salt og lag en fin pølserull med skjøten ned. Trim endene og del i tre biter.
  5. Pensle med egg og strø over noen sesamfrø.
  6. Stek den til butterdeigen så vidt blir litt gyllen. Serveres avkjølt med Sweetchilli-saus til å dyppe i.

Tips

Kjølepakning: Ta to rektangulære plastbokser som kan stables, legg et passe stort frosset kjølebatteri i den ene, sett over den andre og legg maten oppi. Sett lokk på toppen. Og gjerne et strikk som ekstra sikkerhetsbelte. Dette er en suveren oppbevaring for 1-2 timer i en tursekk eller kurv.