Lakseruller av butterdeig
Server crispy lakseruller av butterdeig med sweetchili-saus – en perfekt forrett eller snack!

Dette trenger du til 4 porsjoner:
- SALMA halv loin, det gir ca. 9 biter
- Frossen ferdig butterdeig, hvert flak gir 3 biter
- 1 pakke babyspinat
- Litt frisk estragon (kan byttes ut med dill)
- Smør
- Sitron
- Salt
- 1 egg
- Sesamfrø
- 200 grader varmluft, midt i ovnen, 10-12 minutter
- Sweetchili-saus
Slik gjør du:
- Skru på ovnen så den blir varm mens du jobber. Ta ut 3 butterdeigsplater og legg de på benken slik at de begynner å tine.
- Skjær laksen i 3 på langs, og legg strimlene ca. 10-15 minutter i fryseren slik at laksen blir skikkelig kald (dette må man ikke gjøre, men det er en fin måte å forhindre at laksen bli overstekt i ovnen).
- Når butterdeigen er halvtint og begynner å mykne, kjevles den til knapt dobbel størrelse. Legg på en fin stripe med rå spinat, litt estragon, noen små staver med smør.
- Legg laksen over, litt salt og lag en fin pølserull med skjøten ned. Trim endene og del i tre biter.
- Pensle med egg og strø over noen sesamfrø.
- Stek den til butterdeigen så vidt blir litt gyllen. Serveres avkjølt med Sweetchilli-saus til å dyppe i.
Tips
Kjølepakning: Ta to rektangulære plastbokser som kan stables, legg et passe stort frosset kjølebatteri i den ene, sett over den andre og legg maten oppi. Sett lokk på toppen. Og gjerne et strikk som ekstra sikkerhetsbelte. Dette er en suveren oppbevaring for 1-2 timer i en tursekk eller kurv.