Ovnsbakt laks med småpoteter, spisskål og pære

Høsten har meldt sin ankomst og det betyr klarere luft, deilig farger på bladene, mørkere kvelder og lange deilige middager med venner og familie. Laks i ovnen er perfekt å servere til én eller om du skal ha flere til bords – den gjør seg jo selv i ovnen.

Vi har satt sammen en oppskrift med nordisk inspirasjon. Denne retten passer like godt til hverdags som i helgen. God middag!

laks i ovn, høstmiddag

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600-800 g SALMA® laks (gjerne belly loin)
  • 500 g småpoteter
  • 50 g smør
  • 1 neve gressløk
  • 1 liten spisskål
  • 2 pærer
  • Salt og pepper
  • Topping
  • 100 g grønn topping (sukkerert spirer, brønnkarse, ruccola eller feltsalat)
  • 100 g chevre
  • ½ dl flytende honning

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Kok småpotene til de er møre (ca. 10-20 min). Hel av vannet og del de så i to. Ha over smør og hakket gressløk.
  3. Del SALMA® laksen i passende porsjonsbiter og legg i en form med litt olje. Ha over litt salt og pepper. Laksen skal stekes i ovnen i ca. 15 minutter. Steketiden kan variere i forhold til tykkelsen på laksestykkene så følg med til ønsket resultatet.
  4. Del opp kålen og pærene i båter. Grill kålen på høy varme eller i pannen med litt smør/olje i ca. 2-3 minutter, eller til den blir lett brent. Pannestek deretter pærebåtene i litt smør.
  5. Server laksen med poteter, grillet/stekt kål og pære. Topp med chevre og friske grønne blader. Avslutt med å ha over litt søt honning.