Ovnsbakt laks med nøttetopping og blomkålpuré

Visste du at nøtter smaker nydelig til laks? Etter å ha smakt denne så vet du det.

2016.05.09+Salma7758_RO

Dette trenger du:

  • 600 g SALMA
  • Nøttetopping:
  • 50 g valnøtter eller pekannøtter
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 ss sennep
  • 1 ts honning
  • Blomkålpuré
  • 1 blomkål
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.

Blomkålpuré:

  1. Del blomkålen i buketter og kok i lettsaltet vann til den er mør. Sil av vannet.
  2. Kjør blomkål, melk og smør glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Hold pureen varm.

Laks med nøtteblanding:

  1. Skjær laksen i fire porsjonsstykker à 150 g.
  2. Finhakk valnøtter/pekannøtter og persille. Bland det sammen med sennep og honning i en skål.
  3. Fordel nøtteblandingen over laksestykkene og legg dem i en smurt ildfast form med nøttesiden opp.
  4. Sett formen i ovnen og stek i ca. 6 min. Steketiden vil variere med tykkelsen på laksen. SALMA skal ikke være helt gjennomstekt, men ha en rosa kjerne i midten.
  5. Server med blomkålpuré.

Tips

Server retten med en tomatsalat til. Skjær 2 tomater i småbiter. Finhakk 1 sjalottløk. Skjær 5-10 basilikumblader i strimler. Bland sammen og smak til med salt og pepper.