
Fiskegrateng med chilipaste fra Fru Timian
"Fiskegrateng er bestandig populært å sette på middagsbordet. I denne versjonen tilsetter jeg en god mengde chilipaste for å få en liten vri på klassikeren."
Dette er min favorittoppskrift på tilberedning av SALMA. En perfekt måte å grave laksen på, og et originalt og supergodt tilskudd på koldtbordet i julen.
Tilberedningen av cognac-gravet SALMA tar kort tid, men du må beregne 2 døgn hvor laksen hviler i kjøleskap.
Forholdet mellom salt og sukker kan justeres, men husk at mye salt lett lager lakebrenning.
Drikk rosé-eller hvitvin til – gjerne en god Riesling.
Navn:
Øyvind Haraldseid
Yrke:
Regionsjef for smoltproduksjon i Bremnes Seashore.
Øyvind er ansvarlig for tre smoltanlegg, og har overblikket fra rognen legges i klekkeskapene, til de leverer ferdig smolt.
Dette er Øyvinds favorittoppskrift på tilberedening av SALMA. Selv lager han den med cognac, men vi hører rykter om at den også skal fungere utmerket med andre typer brennevin, som whisky og akevitt.
"Fiskegrateng er bestandig populært å sette på middagsbordet. I denne versjonen tilsetter jeg en god mengde chilipaste for å få en liten vri på klassikeren."
Laks på pizza? Det høres kanskje rart ut, men ikke rynk på nesa før du har prøvd denne oppskriften. Vi lover du kommer til å lage den igjen og igjen.
Er du tom for ideer til forretter? Laksetartar er en super forrett, men er også fin som frisk snacks til drinken eller som kveldskos.
Disse porsjonsbitene med laksetartar er lekre og passer både som snacks til drinken eller som en frisk forrett.