Påskens beste laksemiddag

Crème Fraîche, sitrussaft og soyasaus gir en saus til laksen med en fantastisk smak. Ingredienser som granateple og honning løfter smaksopplevelsen til nye høyder. Imponér gjestene med denne smaksrike retten i påsken!

påskemiddag salma

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA® laks
  • 3 dl (1 beger) Creme Fraîche, original eller lett
  • 1 appelsin, presset
  • 1/2 sitron, presset
  • 3 ss Kikkoman Soyasaus
  • 2 ss honning
  • 1/4 rød chili
  • 1/2 pk vårløk eller 1 bunt gressløk
  • Til servering:
  • 1-2 appelsiner, skåret i skiver uten skall
  • 1/2 pk vårløk, finsnittet
  • 1/2 granateple (kan byttes med et syrlig grønt eple)
  • Serveres med:
  • Kokt ris
  • Kikkoman Soyasaus

Slik gjør du:

  1. Rør sammen Creme Fraîche, presset appelsinsaft, sitronsaft, soyasaus, honning, chili og vårløk i en bolle.
  2. Skjær SALMA-loinen i porsjonsstykker à ca. 100 g. Legg bitene i en middelsvarm stekepanne med litt smør i.
  3. Drypp over litt Kikkoman Soyasaus på hver og en bit og stek dem på en side i ca. 2 min. Dropp salt og pepper, soyasausen krydrer fisken din.
  4. Snu laksestykkene og stek dem videre i 1-2 minutter. Fordel den smakfulle sausen mellom laksebitene og la den småkoke med laksen i ca. 3 minutter. Tilberedningstiden vil variere litt avhengig av hvilken tykkelse fisken har. Legg gjerne på et lokk på slutten av koketiden.

Om du velger å tilberede i ovnen:

  1. Skjær fisken i biter og legg dem på en ildfast form. Hell sausen i formen og tilbered som angitt.
  2. Stek laksen på 150 grader ca. 10 minutter på midterste rille. Steketiden vil variere med tykkelsen på stykkene.

Anretning og servering:

  1. Fordel appelsinskivene, finsnittet vårløk og granatepleperler over retten og server kokt ris med soyasaus til. Håper det smaker!

Tips

Litt ekstra energi og smak? Både cashewnøtter og frisk koriander er supert å drysse over.