SALMA Pops

Hilde S. Bjørgo, @hildeyohoo, er en av våre følgere på Instagram, og er i tillegg en svært dyktig hobbykokk. Hun er opprinnelig fra Bergen, men bor i Frankrike. Hilde og familien spiser mye fisk og er derfor glad for at SALMA er å få kjøpt i Frankrike. Her får du hennes spennende oppskrift på SALMA Pops, som er et unikt tilskudd til sushibordet!

SALMA er et fantastisk produkt som vi er helt avhengige av her i Frankrike. Jeg liker å komponere oppskrifter ved å fusjonere norske og franske mattradisjoner, og maten skal helst være både sunn, fargerik og fristende! Jeg lager mye sushi hjemme, og ender ofte opp med små laksebiter som hverken passer til nigiri eller maki. Derfor er disse små bitene er perfekte til SALMA Pops!

https://www.salma.no/content/uploads/2016/03/hilde-s-b1-144x144.jpg
salma pops

Dette trenger du:

 • SALMA kuttet i veldig små biter
 • Kokt sushiris, avkjølt
 • Wasabi
 • Philadelphia naturell
 • Hakket gressløk
 • Soyasaus til dipp
 • Trepinner eller plastpinner

Slik gjør du:

 1. Forholdet mellom mengde sushiris og SALMA er ca 2:1, det vil si 2 deler sushiris per 1 del SALMA.
 2. Bland kokt og avkjølt sushiris med oppskåret SALMA, litt wasabi, noen spiseskjeer Philadelphia og godt med hakket gressløk.
 3. Tilpass de øvrige ingrediensene etter hvor mye ris/laks du bruker. Husk at wasabi er sterkt! Bland godt sammen, konsistensen blir litt som kald risgrøt og det skal gå an å forme den til kuler.
 4. Lag små kuler på størrelse med en valnøtt, legg på et fat og dekk dem til med plast. Oppbevares kjølig i ca 10 min.
 5. Før servering rulles halvparten av kulene i wasabiristede sesamfrø, og den andre halvparten i chiliristede sesamfrø. Hvite og sorte sesamfrø kan eventuelt brukes som erstatning.
 6. Fest kulene på pinner, dypp i soyasaus og nyt popsene!
sashimi-pops-closeup1