Sashimi av laks med reddiker, pære og pepperrotkrem

Enkel og fresh sammensetning av høstens beste råvarer. Så enkelt kan du tilberede et fargerikt og spennende fat med nydelig grønnsaker og vår ferske lakse loin av beste kvalitet.
Perfekt til lunsj, forrett til gjestene eller når du skal lage noe ekstra godt til kveldskosen.

Sashimi med en deilig nordisk tvist – enklere enn dette blir det ikke!

Rå laks, sashimi

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA® laks (gjerne back loin)
  • 1 pose sukkererter
  • 200 g reddiker og beter
  • 200 g nykål eller spisskål
  • 1 pære
  • 1 dl rips eller stikkelsbær
  • 1 neve brønnkarse eller salattopper
  • 1 boks crème Fraîche
  • 1 ss pepperrot fra tube eller ½ ss frisk revet
  • Sitronolje
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss sitronsaft
  • Litt revet sitronskall

Slik gjør du:

  1. Del opp sukkererter på midten og skjær reddiker og beter tynt med mandolin eller en skarp kniv. Strimle kålen tynt og skjær pæren i tynne båter. Legg alt gruppert på et stort fat. Dekorer med rips på siden. Ripsen gir en god syre til fisken.
  2. Skjær opp SALMA® laksen i tynne sashimi skiver og legg i midten av alle grønnsakene.
  3. Bland sammen Crème Fraîche og pepperrot. Smak deg gjerne frem da pepperroten kan være variabel i styrke.

Sitronolje

  1. Bland sammen olivenoljen og sitronsaften. Ha i litt revet sitronskall. Bruk eventuelt større biter fra et zestjern hvis du ønsker.
  2. Plasser pepperrotdressingen og sitronoljen på fatet med fisken og grønnsakene. Server og nyt!