Ansvar & personvern på SALMA®s nettsteder

Vi jobber hele tiden for å gi deg gode brukeropplevelser på salma.no. For å få til dette samler vi inn informasjon om brukermønster og persondata. På denne siden vil du finne all informasjon om hvordan vi behandler denne dataen og hvordan du som forbruker kan få tilgang til, endre eller slette informasjon om deg

Når du går inn som bruker på nettstedet www.salma.no godtar du følgende bestemmelser.

Opphavsrett
Innholdet på SALMA®s nettsteder er undergitt opphavsrettsbeskyttelse. Innholdet kan fritt distribueres, kopieres og lagres elektronisk. Dette samtykket er gitt under forutsetning av at kilden til materialet er riktig angitt.

Ansvarserklæring
SALMA® anstrenger seg for å holde innholdet på nettstedene så oppdatert og korrekt som mulig. Det kan allikevel forekomme at noe informasjon kan være ufullstendig, unøyaktig eller ikke oppdatert. SALMA® påtar seg intet ansvar for eventuelle unøyaktigheter eller utelatelser i opplysningene. Enhver beslutning du tar på basis av opplysningene på SALMA®s nettsteder skjer på ditt eget ansvar.   

www.salma.no kan inneholde lenker til andre websider utenfor SALMA®s kontroll. SALMA legger inn slike lenker for å hjelpe SALMA®s besøkende til å finne mer informasjon innen spesifikke områder. SALMA® kan ikke garantere at slik lenket informasjon er korrekt, relevant, aktuell eller fullstendig. 

Personopplysninger
SALMA® behandler alle personopplysninger som du gir til SALMA® i forbindelse med konkurranser, nyhetsbrev, markedsføring, påmeldinger og annet, i henhold til gjeldende personopplysningslov. Opplysningene brukes kun til det du har gitt ditt samtykke til, for å oppfylle en avtale eller for å oppfylle SALMA®s rettslige forpliktelser

Dersom du har samtykket til å motta tilbud eller nyhetsbrev fra SALMA®, vil vi kunne foreta en personlig tilpasning slik at markedsføringen oppleves relevant for mottakerne. Før slik behandling starter, vil du gis utfyllende informasjon og en enkel mulighet til å velge å motta generelle tilbud og nyhetsbrev i stedet for tilpassede.

SALMA® vil slette personopplysningene når SALMA® har håndtert din henvendelse, oppfylt en avtale eller SALMA®s rettslige forpliktelse, eller når du trekker samtykket tilbake ved å kontakte oss som forklart nedenfor.   

Alternativt til sletting, kan SALMA® fjerne identifiserende opplysninger fra personopplysningene, slik at opplysningene ikke lenger kan knyttes til deg (anonymisering). Slik anonym informasjon kan SALMA® bruke i sitt erfaringsarkiv og for å utarbeide analyser og statistikk, for å tilpasse og utvikle SALMA®s markedsføring og produkter i forhold til forbrukernes ønsket og behov.

Personopplysningene vil lagres på SALMA®s egne servere og hos skytjeneste-leverandører som støtter norsk personopplysningslov (GDPR). SALMA® overleverer ikke  personopplysningene dine til andre tredje parter med mindre du har samtykket til det.

Kontakt oss på kundeservice@salma.no om du vil ha innsyn i, få utlevert, korrigert eller slettet personopplysninger som er lagret om deg. Du kan på samme måte protestere mot, kreve begrensning av eller trekke tilbake samtykke til behandlingen av personopplysninger. For øvrig har du mulighet til å klage over behandlingen av personopplysninger til Datatilsynet.

Informasjonskapsler (cookies)

SALMA®s nettsteder benytter seg av såkalte informasjonskapsler for å bedre brukeropplevelsen. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside lagres på din datamaskin. 

SALMA® bruker disse informasjonskapsler til å forbedre brukeropplevelsen på nettsiden samt for å samle inn statistikk som vi benytter til å gjøre nettsidene våre bedre. Ved å benytte SALMA®s sine nettsteder samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.   

Nettvett.no kan du lese om hvordan du kan stille inn nettleseren din for å akseptere eller avvise informasjonskapsler.

Oversikt over informasjonkaplser på www.salma.no 

_ga

Skiller brukere. Det er ikke mulig å identifisere, enkeltpersoner, og ingen personlige data lagres.

_gat_UA-57164172-1

Brukes for å begrense antall forespørsler i et gitt tidsrom.

_gid

Brukes for å skille mellom unike brukere og gjenkjenne returnerende brukere. Gjør det ikke mulig å identifisere enkeltpersoner eller lagre personlige data.

X-Mapping-fjhppofk

Sendes av serveren for å holde brukerens økt i netteleseren intakt når det lastes inn balanse og bruker et klynget utvalg av servere. Hvis en bruker gjenoppretter en side, kan de serveres innholdet fra en annen server, men denne informasjonskapselen sporer brukeren til den samme serveren.

Informasjonkaplser fra tredjepartsleverandører på www.salma.no

1P_JAR

Brukes til å samle nettsidestatistikk og spore konverteringsfrekvenser.

APISID

Brukes av Google til å lagre brukerinnstillinger.

HSID

Brukes av Google og Youtube for å godkjenne brukere, hindre ulovlig bruk av påloggingsinformasjon og beskytte brukerdata fra uvedkommende.

NID

Brukes av Google og Youtube for å tilpasse annonsene i deres tjenester.

SAPISID

Brukes for å holde brukere koblet på sin Google-konto.

SID

Brukes av Google og Youtube for å tilpasse annonsene i deres tjenester, for eksempel Google Søk.

SIDCC

Dette er en sikkerhetsinformasjonskapsel brukt av Google og Youtube for å godkjenne brukere, hindre ulovlig bruk av påloggingsinformasjon og beskytte brukerdata fra uvedkommende.

SSID

Brukes av Google til å lagre brukerinnstillinger.

act

Disse informasjonskapslene blir satt av Facebook. Brukes for å vise at brukeren har «likt» nettsiden på Facebooks sosiale nettverk. Facebook kan bruke denne informasjonen til å vise annonser på plattformen.

c_user

Inneholder bruker-IDen til den innloggede brukeren.

datr

Identifisere nettleseren som brukes til å koble til Facebook.

fr

Brukes av Facebook til å levere forskjellige reklame-tjenester.

pl

Disse informasjonskapslene blir satt av Facebook. Brukes for å vise at brukeren har «likt» nettsiden på Facebooks sosiale nettverk.

presence

Inneholder brukerens chatstatus.

sb

Disse informasjonskapslene blir satt av Facebook. Brukes for å vise at brukeren har «likt» nettsiden på Facebooks sosiale nettverk.

wd

Lagrer dimensjonene av nettleservinduet og brukes av Facebook for å optimalisere gjengivelse av siden.

xs

Disse informasjonskapslene blir satt av Facebook. Brukes for å vise at brukeren har «likt» nettsiden på Facebooks sosiale nettverk.

 

 

Adform

Les mer om hvordan Adform samler inn og håndterer data her Adform brukes i sammenheng med det å vise annonser for SALMA® på eksterne nettsider (som for eksempel nettaviser). Informasjonskapslene brukes for å holde rede på hvilke annonser som skal vises, telle visninger osv. Dette gjøres på anonym basis, og kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner. Disse kapslene leveres av domenene adform.net eller track.adform.net