Laksetartar er en rask, enkel og smakfull forrett som med fordel kan lages i god tid før den serveres. Men det er også fullt mulig å nyte denne retten til både frokost, lunsj eller kvelds – med god samvittighet. Smaksvariantene er uendelige og du kan gjerne blande fersk SALMA® laks, røkelaks, og gravlaks i én rett. I tillegg kan du lage laksetartar med ulikt tilbehør som appelsin, chili, pepperrot, mango og finhakket rødløk. Det er kun fantasien som setter grenser. La deg inspirere av våre deiligste tartaroppskrifter her!


Hva er laksetartar?

Tartar betyr kjøtt som serveres rått. Laksetartar er rå laks skjært i små terninger, tilsatt for eksempel urter, grønnsaker, lime eller sitron. Fremgangsmåten er enkel da du bare skjærer opp laksen, gjerne SALMA® loin, i små terninger og tilsetter ønskede urter og grønnsaker. Så blander du sammen ingrediensene til en deilig tartarblanding og server på rugbrød, i en skål eller med noe sprøtt tilbehør. Det er utrolig mange muligheter, og vi har så klart samlet våre beste oppskrifter på laksetartar til deg.

Tartar på sprø baguette
Tartar på sprø baguette

Tilbehør til laksetartar

Laksetartar er den perfekte forretten, da det finnes uendelig mange muligheter for ulikt tilbehør. Den viktigste ingrediensen i alle rettene er så klart rå SALMA® laks. Og hvis du blander inn laksen med løk, nypresset sitron og litt mild Crème Fraîche, så får du en enkel og rask laksetartar. Bruk gjerne det du har i kjøleskapet fra før, det trenger ikke være så komplisert. Er du ute etter en smakfull og helt rå laksetartar-variant så kan denne laksetartaren med appelsinsalat være noe for deg. Vi har også mer fyldige varianter som denne retten med parmesan og dijonsennep toppet med sprø chips, eller hva med en søt og syrlig variant med eplejuice og gressløk? Hvis du trenger mer inspirasjon så har vi utviklet et knippe oppskrifter med tips om tilbehør og fremgangsmåte, som for eksempel denne originale tartarretten med chilimarinert laks i salatblad.

SALMA tartar
SALMA tartar

Laksetartar til forrett

Trenger du gode forslag til spennende og enkle forretter til julebordet, tapas, sommerfesten eller kveldskosen? Vårt forslag er laksetartar med unike smakskombinasjoner og knasende konsistens som for eksempel SALMA® tartar på nachochips. Selv om det går fort å lage denne retten, så vil den imponere de fleste både når den gjelder utseende og smak. Spennende smaker møter knasende konsistenser- en uslåelig kombinasjon. For flere serveringstips og ande inspirerende forretter sjekk ut oppskrifter her.

Laksetartar med chips

Trenger du en rask og god forrett med laks? Selv om det går fort å lage denne retten, så ser den veldig imponerende ut og inneholder spennende smaker og masse knas ­– en uslåelig kombinasjon. Her er oppskrift på SALMA® tartar med chips. Server gjerne denne retten i et glass toppet med potetchips. Trenger du flere inspirerende tips, ta en titt på laksetartar med pepperrot og potetchips.