Hvordan grave laks av SALMA®

Å grave SALMA® laks er lekende lett og vi viser deg hvordan du lager gravlaks gjennom denne videoen og beskrivelsen under.


Slik graver du laks av SALMA®:


Du trenger:
- 200-250g SALMA® Laks(gjerne belly loin)
- 2 ss sukker
- 2 ss salt
- 2 ss akevitt
- 1 ss sennepsfrø
- revet skall fra 1 lime og 1 appelsin
- en håndfull dill
- plastfolie

Slik gjør du:
1. Bland sennepsfrø, sukker, salt, revet skall av lime og appelsin i en bolle.
2. Gni inn laksen med denne blandingen.
3. Vend laksen og gjenta prosessen.
4. Hell over 1 ss akevitt på hver side av laksen.
5. Ha laksen over på et fat og dekk til med plastfolie. Sett i kjøleskapet i 1-3 dager. Vend laksen halvveis. Lengre tid i kjøleskapet gir sterkere gravet smak.
6. Ta laksen ut av kjøleskapet når du har oppnådd ønsket gravet smak. Del i skiver og strø over dill før servering.