Hvordan grille SALMA® laks

For å få en jevn grilling av SALMA® bør den være romtemperert før den legges på grillen. For å lykke ser det viktig at grillen er god og varm før du legger på fisken. For å få frem den nydelig smaken er det viktig å ikke gjennomsteke laksen helt, men ha en rosa kjerne i midten. Følg med for dette går raskt! Steketiden vil variere i forhold til tykkelsen på stykkene.

Fremgangsmåte

  • 1.

    Du trenger: SALMA® loin (back loin eller belly loin), SALMA® burger, olje, salt og pepper.

    Vi anbefaler følgende grillutstyr (valgfritt): grillfolie/sølvfolie, pensel, grillspade og spyd (dersom du skal lage laksespyd).

  • 2.

    La SALMA® pakken ligge i romtemperatur i ca. 20 minutter før du griller laksen.

  • 3.

    Med SALMA® kan du enkelt variere hva du ønske rå grille. Velg mellom å grille:
    - SALMA® i et stykke,
    - i terninger på grillspyd eller
    - SALMA® burger.

  • 4.

    Pensle laksen med nøytral olje før du legger den på grillen. Krydre med litt salt og pepper eller ditt favorittkrydder.

    Dersom du skal grille hele stykket eller porsjonsstykker av SALMA® anbefaler vi å bruke folie på grillen slik at laksen ikke setter seg fast.

  • 5.

    SALMA® i et stykke grilles i 12-15 minutter

    SALMA® grillspyd i ca. 3 minutter på hver side.

    SALMA® burger grilles i ca. 1 minutt på hver side

    Steketiden varierer med tykkelsen på laksen. SALMA® er aller best med en saftig rosa kjerne. Ønsker du å bruke steketermometer på større stykker anbefaler vi kjernetemperatur på 45°C

  • 6.

    Husk at varmen fortsetter å trekke inn i fisken etter at du har tatt den av grillen.

    Hvil stykket i 2-3 minutter før du serverer.

  • 7.

    Tips: Klem over litt limesaft før servering og ha gjerne over litt ferske urter.
    Server grillet SALMA® med ditt favorittilbehør.

    Bli inspirert og finn smakfulle grilloppskrifter med SALMA® her