SALMA® er et enkelt, sunt, smakfullt tilskudd på grillen. For best resultat når du griller SALMA®, la fisken temperere seg til romtemperatur før grilling. Sørg for at grillen er skikkelig varm før du legger på laksen, og for å maksimere smaken, unngå å steke den helt gjennom; SALMA® bør ha en rosa kjerne. Følg med underveis for dette går raskt! Husk at steketiden varierer avhengig av tykkelsen på stykkene.
Du trenger: SALMA® loin (eller SALMA® burger), nøytral olje, salt og pepper.
Vi anbefaler følgende grillutstyr (valgfritt):
- Grillfolie/sølvfolie
- Pensel
- Grillspade
- Spyd (dersom du skal lage laksespyd)
La SALMA® pakken ligge i romtemperatur i ca. 20 minutter før du griller laksen.
Med SALMA® kan du enkelt variere hva du ønske rå grille. Velg mellom å grille:
- SALMA® i et stykke eller porsjonsstykker
- i terninger på grillspyd
eller
- SALMA® burger.
Pensle laksen med nøytral olje før du legger den på grillen. Krydre med litt salt og pepper eller ditt favorittkrydder.
Dersom du skal grille hele stykket eller porsjonsstykker av SALMA® anbefaler vi å bruke folie på grillen slik at laksen ikke setter seg fast.
SALMA® i et stort stykke stykke grilles i 12-15 minutter.
SALMA® porsjonsstykke: 3-4 minutter på hver side.
SALMA® grillspyd i ca. 3 minutter på hver side.
SALMA® burger grilles i ca. 1-2 minutt på hver side
Steketiden varierer med tykkelsen på laksen. Når fisken begynner å flake seg, er den ferdig. Vi anbefaler SALMA® med en saftig rosa kjerne.
Ønsker du å bruke steketermometer anbefaler vi kjernetemperatur på 45-50°C
Husk at varmen fortsetter å trekke inn i fisken etter at du har tatt den av grillen.
Hvil stykket i 2-3 minutter før du serverer.
Tips: Klem over litt limesaft før servering og ha gjerne over litt ferske urter.
Server grillet SALMA® med ditt favorittilbehør.
Bli inspirert og finn smakfulle grilloppskrifter med SALMA® her