Hvordan lage ovnsbakt laks med SALMA®

Å lage ovnsbakt laks med SALMA® er lekende lett. Vi elsker å tilberede laks fra SALMA® i ovn – både til hverdags og til fest.

Her finner du flere oppskrifter og inspirasjon til ovnsbakt laks.

Se filmen over for hvordan du går fram, eller følg disse stegene:


Du trenger:

  • SALMA® (belly loin)
  • olje
  • smør
  • svarte sesamfrø
  • salt og pepper
  • lime

Fremgangsmåte

  • 1.

    Sett ovnen på 180 grader

  • 2.

    La laksen ligge i 20 min i romtemperatur

  • 3.

    Legg i en smørsmurt ildfast form og klem over limesaft. Hell over litt olje samt salt og pepper

  • 4.

    Strø over sesamfrø

  • 5.

    Bak i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter. Steketiden varier med tykkelsen på laksen og etter hvor rå kjerne du foretrekker

  • 6.

    Hvil i 3-5 minutter før servering