Hvordan steke SALMA® laks

Her får du gode tips og råd for hvordan du steker laks i stekepanne. Se filmen eller følg stegene for en perfekt pannestekt laks.

Det er enkelt å steke laks i panne. Først og fremst trenger du et deilig stykke SALMA laks, smør/olje og en stekepanne. For en enkel og deilig tilsetning av smak trenger du salt og pepper.

Prøv en av våre deilige oppskrifter med stekt laks her.

Fremgangsmåte

  • 1.

    Ta SALMA® laks ut av kjøleskapet og la den hvile i romtemperatur i 15-20 minutter før tilberedning. Dette bidrar til jevnere stekeresultat.

  • 2.

    Krydre med litt salt og pepper på begge sider. Du kan også eksperimentere med andre krydder etter smak, som for eksempel litt paprika eller en krydderblanding for fisk.

  • 3.

    Varm opp en stekepanne på middels til høy varme. Når pannen er varm, tilsett smør eller nøytral stekeolje hvis du foretrekker dette.

  • 4.

    Legg laksestykkene forsiktig i pannen. Stek i 2-3 minutter på hver side. Unngå å flytte på den for tidlig for å sikre en jevn stekeskorpe.
    Tilberedningstiden kan variere avhengig av tykkelsen på lakseloinen.

    SALMA® loin er perfekt stekt når den lett flaker seg med en gaffel.

  • 5.

    Ta SALMA® loin ut av stekepannen og la hvile i 5 minutter før servering.