SALMA® begynte med kvalitet, og handler fortsatt om kvalitet
Laksen som hele Norge er på fornavn med finner du i havgapet lengst vest i landet. Nærmere bestemt på Bømlo. SALMA®-eventyret startet da Olav Svendsen og hans team utviklet en teknologi som sikret førsteklasses kvalitet på laksen året rundt.

– Jeg har vokst opp med laksen som verden i dag kjenner som SALMA®, sier Olav Svendsen. I dag er han konsernsjef i Seashore koncernet, som forsyner Norge og verden med SALMA® laks. Han har vært med helt fra starten, og forteller at SALMA®s unike kvalitet handler vel så mye om respekt for havet og råvaren, som for produksjonsprosessene.

På lag med laksen
Stresset fisk gir redusert kjøttkvalitet. Derfor baserer Bremnes Seashore seg på kunnskap opparbeidet gjennom forskning for å forsikre seg om at fisken har det bra gjennom hele oppdrettsprosessen. Lavt stressnivå i kombinasjon med lave temperaturer gir den unike kvaliteten som forbindes med SALMA®. Olav og hans team av forskere tok rett og slett utgangspunkt i at fisken er vekselvarm da de utviklet sine innovative metoder for nedkjøling av fisken mens den fortsatt lever.

Vi lærer av naturen
Vi som jobber med SALMA®, har sett med egne øyne hvor viktig det er å respektere og lære av naturen. Vi låner ressursene fra fremtidige generasjoner, og jobber kontinuerlig med å ha et lavt klimaavtrykk, sier Simon Nesse Økland, utviklingssjef i Bremnes Seashore.

Simon Nesse Økland
Simon Nesse Økland

Ingenting overlates til tilfeldighetene, og SALMA® laksen overvåkes blant annet med undervannskamera for å sikre god fiskevelferd.

Strenge, interne rutiner
Måkeskrik, bølgeskvulp og putrende fritidsbåter danner en naturlig Vestlandssymfoni på Bømlo. Fabrikken til Bremnes Seashore ligger på bryggekanten, og her finner man et høyteknologisk anlegg som leverer samme kvalitet året rundt. Mattilsynets strenge krav til hygiene overgås av selskapets egne rutiner.

SALMA®-familien øker
Olav vokste selv opp tett på naturen, og som liten hjalp han faren i fiskemottaket. På fritiden var han ofte ute med båt i skjærgården, og det lå i kortene at han skulle ta over familiebedriften.

Jeg visste tidlig at våre metoder ga førsteklasses fisk, men jeg hadde aldri trodd at hele Norge skulle være på fornavn med laksen vår, sier han.

Nå venter nye kapitler i SALMA® eventyret. Først blir det ny fabrikk – vegg i vegg med den opprinnelige. Deretter vil SALMA® familien øke med flere produkter. Selvsagt med den samme, høye kvaliteten som du kjenner fra før.

Nedenfor ser du en film om vår historie og hvordan SALMA®ble til det produktet vi kjenner i dag. Historien om SALMA® er en fortelling om mot, innovasjon og samarbeid. Om hvordan verdens beste lakseprodukt ble skapt i et lite lokalsamfunn i det vestnorske havgapet. Suksesskriteriene var kvalitet, kløkt og mye hardt arbeid.