SALMA® SMOKED | Røkelaks med eple, fennikel og parmesan

Dette trenger du til 2 porsjoner:

  • 150 g SALMA SMOKED
  • 1 stk fennikel
  • 2-4 eple, avhengig av størrelse
  • 1 dl gresskarfrø
  • 50 g parmesan
  • Pepper
  • Olivenolje
  • Frisk timian

Slik gjør du:

  1. Skjær fennikel tynt på en mandolin eller bruk en ostehøvel. Legg det gjerne i litt iskald vann, da krøller de seg vakkert! Skjær eple i tynne skiver. Et tips er å ha over litt lime- eller sitronsaft, så blir ikke eplene brune. Fordel ut fennikel og eple på et stort fat.
  2. Rist gresskar kjernene i en tørr panne.
  3. Del opp laksen i mindre biter og fordel ut over fatet med grønt. Ha over gresskarfrø, høvlet parmesan og sortpepper. Fint som en forrett, smårett , lunsj eller del av et tapas bord!

Tips

Bytt ut grønnsaken og frukten til noe du foretrekker eller for en variasjon.
Tomat, squash eller appelsin fungerer fint!

Tips

Parmesan kan byttes til en annen type lagret fastost.

Tips

Oppskriften passer også utmerket som forrett til 4 personer.