Ceviche med laks er en perfekt kombinasjon av saftig laks og spennende smaker fra Sør-Amerikas kulinariske arv. I landene Mexico og Peru er ceviche nærmest som nasjonalrett å regne. Selv om den peruanske og mexicanske cevichen baseres på de samme prinsippene er smaksbildene litt ulikt. Mens den peruanske cevichen er mildt krydret og serveres med mais og søtpotet, har den mexicanske varianten et litt mer tydelig smaksbilde med innslag av jalapeño eller chili.

Ceviche oppskrifter

Ceviche lages ved å marinere laks i sitrusjuice. Både lime og sitron fungerer godt som base for sitrusjuicen. Den syrlige sitrusjuicen "koker" fisken, noe som gjør det fastere og gir det en unik smak og tekstur. Lakseceviche serveres ofte med tilbehør som løk, koriander, chili og avokado, og er en forfriskende og smakfull rett. Vi har mange alternativer til den klassiske cevichen. En av våre favoritter er variantene med pasjonsfrukt og popcorn. Disse og flere oppskrifter finner du her:

Ceviche på flattbrød med kremet rømme
Ceviche på flattbrød med kremet rømme


Ceviche på nachos

Ceviche på nachos er den perfekte fingermaten. Både til fest, som en del av et tapasbord eller som en smakfull forrett. Kombinasjonen av sprø nachos mot den silkemyke laksen er utrolig godt og smaksbildet kan variere etter behov og anledning. For en frisk sommervariant, er kombinasjonen med koriander, tomater og agurk perfekt.

Ønsker du en litt fyldigere variant kan det passe godt med avokado, rømme og ruccola. Under finner du oppskriften på vår klassiske oppskrift med ceviche og nachos:


Ceviche med mango

Hva passer vel bedre enn limemarinert laks og mango? En uslåelig kombinasjon, og vi har to fantastiske varianter som må prøves. En av variantene lages med grønn chili for en spicy variant. Den andre varianten inneholder avokado og paprika for et litt rundere smaksbilde. La deg inspirere av disse to ceviche-oppskriftene her:

SALMA Ceviche
SALMA Ceviche


Oppskrifter med laks

Enten du er på jakt etter ceviche, tartar eller sashimi, så har vi oppskrifter du kan la deg inspirere av. Oppskriftene finner du her:

Alle våre oppskrifter med laks