Ovnsbakt laks er både godt og enkelt. I tillegg kan tilbehøret varieres i det uendelige slik at du vanskelig går lei. Er du på jakt etter en rask hverdagsmiddag, kan du bake både laks og grønnsaker i ovnen samtidig og middagen er klar på 30 minutter. Laksen kan bakes i en smurt form, i aluminiumsfolie eller på en seng av grønnsaker. Har du litt bedre tid, eller ønsker variasjon i tilbehøret, anbefaler vi denne herlige asiatiske salaten, havreris, vår deilige sjøkrepssaus eller denne fantastiske honning-og sitronsausen.

Slik lager du perfekt ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks er enklere enn mange tror, og suksessraten er høy. Mange foretrekker vår SALMA® belly loin til ovnsbaking da denne inneholder mer fett og dermed gir en fyldigere smak og konsistens ved ovnsbaking. Vår SALMA® back loin kan også ovnsbakes, men da må steketiden nedjusteres noe. Uansett hva slags SALMA® du foretrekker, kan disse enkle stegene følges når du ønsker en perfekt ovnsbakt laks:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. La laksen ligge i 20 minutter i romtemperatur
  3. Legg laksen over i en smørsmurt ildfast form og ha over litt olje. Hvis du ønsker å smakstilsette laksen kan du her tilsette sitron- eller limesaft, urter, chili, ingefær eller andre ønskede smaker.
  4. Bak i ovnen i 15-20 minutter. Steketiden varierer med tykkelsen på stykket. Bruker du back loin, så kan steketiden nedjusteres med ca 5 minutter. Vi synes at SALMA® smaker best med rå, rosa kjerne.
  5. Hvil i ca 5 minutter før servering.

For instruksjonsvideo og flere tips kan du sjekke ut denne siden:


Tilbehør til ovnsbakt laks

Tilbehørsuniverset til ovnsbakt laks er stort og her kan det velges blant ris, pasta, salater, sauser og annet garnityr. Hva med å prøve SALMA® Glaze med smak av Teriyaki? Glazen inneholder smaker fra det asiatiske kjøkken og pensles på før steking. Perfekt for travle hverdager hvor du ønsker en smaksrik middag som gjør seg selv i ovnen.

Er du på jakt etter en saus til ovnsbakt laks, kan kanskje denne fløtesausen være noe for deg? Sausen passer utmerket med syltet agurk som tilbehør. En annen av våre favoritter til ovnsbakt laks er karamelliserte grønnsaker. Grønnsaken kan du variere etter sesong og preferanser. Fremgangsmåten finner du her. Et siste tips til tilbehør til ovnsbakt laks er agurksalat, her finner du en veldig god spicy variant, som passer perfekt til SALMA®.

Ovnsbakt laks med grønnsaker

Ovnsbakt laks med grønnsaker er kanskje det perfekte svaret på sunn, rask og enkel hverdagsmat. I tillegg kan grønnsaker og krydder både tilpasses barneganer og andre ganer som ønsker seg et mer spicy smaksbilde. Ønsker du en oppskrift som passer til de fleste, kan vi anbefaler vår laks og rotgrønnsaker i langpanne. Dette er en rett som nærmest gjør seg selv og oppvasken blir minimal.

Ønsker du en grønnere variant med innslag av purre, sukkererter og grønn paprika, anbefaler vi ovnsbakt laks i folie med grønnsaker.

Ovnsbakt laks med honning og sitron
Ovnsbakt laks med honning og sitron

Ovnsbakt laks i folie med sitron

Ovnsbakt laks med sitron er en favoritt hos mange. Sitronen kan både bakes sammen med laksen eller den kan brukes i etterkant ved å helle sitronsaften over etter steking. En av våre populære oppskrifter er SALMA® forundringspose. Denne lages enkelt i aluminiumfolie i ovnen. Oppskriften finner du her:

Er du på utkikk etter en oppskrift med høstens grønnsaker, kan denne være noe for deg. Her kombineres ferske norske grønnsaker med en asiatisk Glaze, en spennende kombinasjon vi ofte veder tilbake til.

Flere oppskrifter på godt tilbehør til ovnsbakt laks finner du her:

Ovnsbakt laks med appelsin
Ovnsbakt laks med appelsin