Poke bowl er en sunn og rask hverdagsmiddag med laks. Har du noen grønnsaksrester i kjøleskapet kan det også være at poke bowl er en fin måte å få brukt opp disse restene. Har du rødløk, agurk eller kål, passer det utmerket å sylte disse. Syltet grønnsaker kan for eksempel serveres sammen med hvitløksstekt grønnkål og edamamebønner. Eller hva med de gulerøttene nederst i grønnsakskuffen som har mistet spensten? Disse kan rives på et rivjern og fungerer utmerket som topping. Mulighetene er mange, og disse mulighetene finnes kanskje allerede i kjøleskapet?

Hva er poke?

Poke bowl er en rett som kan serveres som lunsj, middag eller som en liten forrett. Selve retten har opphav fra Hawaii og basen består av ris og rå fisk. Den mest foretrukne fisken er laks og gjerne kombinert med avokado og mango. Av annet tilbehør er edamebønner, syltet rødløk og agurk favoritter for mange. Poke bowl toppes gjerne med Ponzusaus, chilimajones, sesamfrø og spirer, alt etter hva man foretrekker.

Pokè Bowl med Ponzusaus
Pokè Bowl med Ponzusaus

Poke bowl med SALMA® laks

Noen av våre mest populære oppskrifter er våre oppskrifter på poke bowl. Kanskje dette skyldes de utallige smaksvariasjonene eller at denne retten passer for de fleste anledninger?

Utforsk våre poke bowl oppskrifter:

Saus til pokebowl

Hvis du ønsker å ta din poke bowl til nye høyder, kan det være en god idè å utforske universet av ulike toppinger. Dette kan være alt fra ulike typer spirer, nøtter & frø, sauser og dipper. Hva med en wasabimajones eller reddikkspirer? Eller hva med å prøve å lage en hjemmelaget saus?